Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX: döntött vezetőedzőjéről a Monterrey

Bizonytalanná vált a CF Monterrey vezetőedzőjének sorsa, miután a csapat kiesett a mexikói bajnokság (Liga MX) Clausura rájátszásának elődöntőjében a Cruz Azul ellen…

(Photo by Alfredo Lopez/Jam Media/Getty Images)

A CF Monterrey elnöke, José Antonio Noriega megerősítette, hogy továbbra is Fernando Ortiz marad a csapat edzője, mivel a klub úgy ítélte meg, hogy jó úton halad az argentin trénerrel és bízik a töretlen fejlődésben.

A 46 éves argentin szakember egy évvel ezelőtt vette át a Rayados irányítását, azóta 55 mérkőzésből 32-szer vezette győzelemre az együttest tíz döntetlen és 13 vereség mellett, de a várva várt nagy eredményt eddig nem tudott elérni. Ortiz korábban a Club Américánál dolgozott, először az U20-as csapatot irányította, majd Santiago Solari menesztését követően 2022 márciusban az első csapat élére nevezték ki, a posztot bő egy éven át töltötte be.

Ortiz játékosként hazájában az Estudiantes La Plata (2006, Apertura) és a Vélez Sarsfield (2011, Clausura) csapatával nyert bajnoki címet, míg Mexikóban a 2008-as Clausurát nyerte meg a Santos Lagunával.

A Monterrey 2019 óta nem volt bajnok, és a 2023-2024-es idény második kiírásában sem járt sikerrel.