Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Atalanta: “Bekerültünk a történelemkönyvekbe”

Az Atalanta 3-0-ra legyőzte a Bayer Leverkusent az Európa-liga dublini döntőjében szerda este, ezzel története első nemzetközi trófeáját nyerte…

(Photo by Image Photo Agency/Getty Images)

Az Atalanta vezetőedzője, Gian Piero Gasperini 66 évesen edzői pályafutása első nagy trófeáját nyerte, így érthető volt a boldogsága:

“Bekerültünk a történelemkönyvekbe. Ezen a mérkőzésen az volt a rendkívüli, ahogyan nyertünk. A sorozatban ebben az idényben többek között megvertük a Sportingot, a Liverpoolt és most a döntőben a Leverkusent is. Csodálatos, feledhetetlen érzés. Sikerült jól felépíteni a taktikánkat, és meg is tudtuk valósítani. Ma csak és kizárólag a győzelemért, a kupaért játszottunk. Tudtuk, hogy nem elég csak védekezni, ezért igyekeztük a Leverkusent belekényszeríteni a védekezésbe, ami sikerült is. Megérdemeltük, hogy megtörjük a Leverkusen veretlenségi sorozatát, és hogy megnyerjük az Európa-ligát.”

“Nem értek vele egyet, hogy egy-egy trófea alapján ítélünk meg csapatokat vagy edzőket. Semmivel sem vagyok most több, mint délután voltam. Ilyen alapon csak az Inter és a Juventus szezonja volt sikeres, mert nyertek címet, de bejutott a BL-be a Bologna, vagy éppen megmenekült a kieséstől a Lecce, amik szintén hatalmas eredmények” – tette hozzá a rutinos szakember.

A Bayer Leverkusen az első vereségét szenvedte el a 2023-2024-es szezonban 51 veretlen mérkőzés után.