Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: kinevezte új vezetőedzőjét az Union Berlin! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Union Berlin együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy kinevezte új vezetőedzőjét Bo Svensson személyében.

(Photo by Marco Steinbrenner/DeFodi Images via Getty Images)

Nehéz és viszontagságos szezonon van túl az Union Berlin gárdája, hiszen az előző idényben 4. helyen végző alakulat a most véget érő kiírásban csak az utolsó fordulóban tudta elkerülni az osztályozós 16. helyet. A klub ezt a szezont még a csapat edzőlegendájával, Urs Fischerrel kezdte meg, majd november végétől Nenad Bjelica ült le a kispadra, őt pedig májusban az átmenetileg kinevezett Marco Grote követte az utolsó fordulókban. Az Union végül a mai nap folyamán véget vetett az edzőkeringőnek, hivatalos oldalukon ugyanis tudatták, hogy Bo Svensson fogja a fővárosi alakulatot irányítani a következő szezontól.

Svensson profi pályafutása befejezése után a Mainznál dolgozott segítőként, illetve ifjúsági csapatok edzőjeként. A Mainz felnőttcsapatának edzői posztját végül 2021 januárjában kezdte el ellátni, a vezetésével pedig a csapat a 12., a 8. és a 9. helyen fejezte be a szezonokat. A dán szakember 2023 novemberében mondott le posztjáról a gyenge idénykezdet miatt, azóta pedig nem vállalt állást, egészen mostanáig.