Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17-es Eb: két csapat százszázalékos, a franciák nem jutottak tovább

Ezekben a napokban zajlik Cipruson az idei U17-es Európa-bajnokságon, ahol már túlvagyunk a csoportkör küzdelmein…

(Photo by Piaras Ó Mídheach – Sportsfile/UEFA via Getty Images)

Az A csoportot háromból három győzelemmel Csehország U17 válogatottja nyert, amely az első két meccse fölényes megnyerése után az utolsó fordulóban rendezett “csoportdöntőn” többször hátrányba kerülve múlta felül Szerbia U17 csapatát 4-3 arányban. Az első helyről döntő összecsapáson a szerbek 3-2-re is vezettek, azonban a csehek a 89. és a 93. percben szerzett gólokkal megnyerték a két hibátlan együttes meccsét. A csoport harmadik helyén Ukrajna U17 végzett, miután egyedül a szerény képességű házigazda Ciprus U17 csapatát győzte le.

Az A csoport végeredménye

Standings provided by Sofascore

A B csoport a hétpontos Ausztria U17 elsőségével zárult, miután az osztrákok csak a háromból három döntetlent játszó Horvátország U17 ellen vesztettek pontot – utóbbi a harmadik hellyel nem jutott tovább. A másik továbbjutó a négypontos Dánia U17 válogatottja lett, amely minden lehetséges végkimenetelből egyet regisztrált, Wales U17 számára pedig a három meccsen szerzett egyetlen pont és gól nem volt elegendő ahhoz, hogy ne a csoport utolsó helyén végezzen.

A B csoport végeredménye

Standings provided by Sofascore

A C csoport élén százszázalékos teljesítménnyel végzett Olaszország U17 válogatottja, miután Massimiliano Favo együttese minden meccsén két-két gólt szerzett és valamennyi alkalommal magabiztos győzelmet aratott. A taljánok soraiban az AC Milan nagy tehetsége, Francesco Camarda két gólt szerzett. A csoport második helyén Lengyelország U17 gárdája ért révbe, míg Svédország U17 a két pontjával csak a harmadik helyen végzett, hiába szerzett két pontot az első két meccsén és reménykedett abban, hogy legyőzheti a már tét nélküli meccset játszó olaszokat, az utolsó fordulóban 2-1-re kikaptak a csoportelsőtől. A negyedik helyen Szlovákia U17 rúgott gól nélkül, egyetlen ponttal zárt.

A C csoport végeredménye

Standings provided by Sofascore

Az előzetesen a leginkább kiegyenlítettnek tűnő csoportban három csapat azonos pontszámmal végzett az élen. A három hatpontos együttes közt az egymás elleni mérkőzéseken jegyzett gólkülönbség döntött. Az összevetésből Portugália U17 jött ki a legjobban, míg a második helyen Anglia U17 csapata jutott tovább, amelyet a Tottenhamet erősítő négygólos Mikey Moore vezetett az Eb-n. Ellenben Franciaország U17 húzta a legrövidebbet azt követően, hogy 4-0-ra kikapott az angoloktól, majd az utolsó fordulóban már hiába győzte le 2-1-re a portugálokat. A négyes negyedik helyén végző Spanyolország U17 gárdáját mindenki legyőzte, így a hispánok nulla ponttal zárták a viadalt.

A D csoport végeredménye

Standings provided by Sofascore

 

A negyeddöntők párosításai

Csehország U17 – Dánia U17
Ausztria U17 – Szerbia U17
Olaszország U17 – Anglia U17
Portugália U17 – Lengyelország U17

A negyeddöntőket szerdán és csütörtökön játsszák Larnacában.