Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszatérhet hazájába a kolumbiai gólvágó – sajtóhír

Nemzetközi sajtóbeszámolók szerint a rutinos támadó nyári klubváltása alkalmával visszatérhet Kolumbiába…

(Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)

César Luis Merlo információi szerint a spanyol élvonalbeli Rayo Vallecanótól szerződése lejártával távozó Radamel Falcao egyetlen lépésre van attól, hogy leszerződjön a kolumbiai Millonarios gárdájához.

A 38 esztendős csatár korábban az FC Porto, az Atlético Madrid és az AS Monaco együttesében is bizonyítani tudta gólérzékenységét, majd utóbbitól kölcsönben a Manchester United-ben és a Chelsea-hez is kipróbálta magát. Ezt követően 2019 és 2021 a Galatasaray futballistája volt, majd a vallecasiakhoz került.

Falcao az első szezonjában 22 mérkőzésen hat gólt szerzett a Rayónál a La Ligában, a következő kiírásban viszont csak kétszer volt eredményes. Az elmúlt idényben 26 fellépés alatt négyszer talált be, melyből három gólt a Király-kupában szerzett.

Európai kalandjait megelőzően Falcao az argentin River Plate gólfelelőse volt, amelynek színeiben 2004 és 2009 között 111 találkozó leforgása alatt 45 gólt jegyzett. Hazájában utoljára 2001-ben szerepelt még a Lanceros Boyacá együttesében profi bemutatkozása alkalmával.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!