Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: rekordnézettséget hozott a sorsdöntő magyar-skót meccs

A magyar válogatott 1-0-s győzelmet aratott Skócia ellen az Európa-bajnokság csoportkörének zárófordulójában, ezzel életben tarotta továbbjutási esélyeit…

(Photo by Clive Mason/Getty Images)

Az MTVA Sajtó és Marketing Irodája hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy 2022 óta nem volt hasonlóan magas nézettségű műsor, mint a vasárnap esti Magyarország-Skócia Európa-bajnoki mérkőzés.

A közvetítés legnézettebb percében több mint kétmillióan követték a közmédia sportcsatornáját, online pedig több százezren kísérték figyelemmel a meccs kimenetelét. Az M4 Sport ezzel az elmúlt két év – a teljes televíziós piacot tekintve – legmagasabb nézőszámát produkálta.

A két évvel ezelőtti világbajnokság döntőjét közel másfél millióan kísérték figyelemmel, a vasárnapi Magyarország-Skócia mérkőzés nézettsége viszont 1 millió 748 ezer fő volt, a Csoboth Kevin gólját hozó második félidőt pedig még ennél is több, 1 millió 865 ezer fő követte az M4 Sporton. Az eredmény jelentőségét fokozza, hogy a Nielsen közönségmérési adataiban csak a háztartások szerepelnek, az nem, hogy hányan követték szurkolói zónákban, óriáskivetítők előtt vagy vendéglátóipari egységekben a nemzeti tizenegy szereplését.

A mérkőzés idején a televíziózók mintegy 45 százaléka választotta az M4 Sportot. A második félidőben korosztályosan is jól szerepelt a csatorna: a 18-49 évesek több mint fele követte az élő adást. A mérkőzés legnézettebb percében, 22.59 órakor több mint 2 millió néző szurkolt a magyar csapatnak. Online is kiemelkedő nézettséget hozott az összecsapás: a Gemius adatai szerint 221 ezer látogatója volt az m4sport.hu oldal élő közvetítésének.

A magyar válogatott három ponttal és -3-as gólkülönbséggel zárta a csoportkört, és a legjobb négy harmadik helyezett egyikeként még továbbjuthat a többi eredmény alakulásától függően.