Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Menesztette sikeredzőjét a brazil csapat – HIVATALOS

A hetek óta tartó hullámvölgy végére a hétfői napon pontot tett a Libertadores-kupa-címvédő Fluminense együttese…

(Photo by Wagner Meier/Getty Images)

A brazil Fluminense a hétfői napon erősítette meg, hogy a továbbiakban nem a csapattal korábban nagyszerű sikereket elérő Fernando Diniz lesz az együttes vezetőedzője.

Az 50 éves szakember 2022 áprilisa óta irányította a riói gárdát, amellyel páratlan sikereket ért el az elmúlt bő két évben. Diniz vezetésével a Fluminense 2023-ban előbb a riói állami bajnoki címet, majd nagyszerű menetelés végén novemberben a Libertadores-kupát hódította el, idén pedig a Recopa Sudamericanát is megnyerték. Ezzel szemben idén hullámvölgybe kerültek, és miután a 2024-es Carioca-bajnokságban már az elődöntőben kiestek a nagy rivális Flamengo ellen, az országos bajnokságban is folyamatosan gyengélkednek.

A Fluminense tíz forduló alatt mindössze hat pontot szerzett és egyetlen mérkőzést nyert meg, így sereghajtó a 20 csapatos Brasileiróban. Az elmúlt hetekben a Flu ultrái a korábban nagy becsben tartott tréner ellen fordultak, többször a távozását követelték. Az utolsó csepp a pohárban a vasárnapi, Flamengo elleni derbi elvesztése volt, melyen egy hajrábeli vitatott tizenegyessel vesztettek el 1-0-ra. A mindent eldöntő gól után a reklamáló Dinizt is elküldték a kispadtól. Összességében 144 meccsen vezette az együttest, amely ebből 73 találkozót nyert meg 30 döntetlen és 41 vereség mellett.

A hazájában korábban rendkívül népszerű tréner menet közben 2023 júliusa és 2024 januárja között a brazil válogatott szövetségi kapitányi posztját is betöltötte párhuzamosan a Fluminense vezetésével, azonban miután a Selecao hat forduló alatt csak hét pontot szerzett vele a dél-amerikai vb-selejtezőkön, így a tréner menesztése mellett döntöttek. Hat hónappal később Diniz a másik állását is elvesztette.

A Fluminense a közleményében nem győzte hangsúlyozni, hogy mennyire megköszöni Diniznek a szép eredményeket és emlékeket. Egyúttal összefogásra szólították fel a rajongókat, hogy visszatérhessenek a győzelemhez vezető útra. A klub átmenetileg a segédedző Marcaót kérte fel a vezetőedzői poszt betöltésére.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!