Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Beke: “Csapatként képesek leszünk bármire!” – exkluzív

Mint arról már korábban beszámoltunk, a napokban sor került a korosztályos Európa-bajnokságok elitkörének sorsolására, melyre U17-es válogatottunk csapatkapitánya, és az U19-esek két játékosa reagált oldalunknak rövid nyilatkozat formájában. Hozzájuk csatlakozik most az idén nyáron Németországba szerződött Beke Péter…

bekepeti

Nem tudod, hogy ki az a Beke Péter? Semmi gond! Egy néhány héttel ezelőtti interjúból számos dolgot megtudhatsz róla… (Interjú ITT)

A Hamburg és a magyar U17-es válogatott szupertehetsége a tőle megszokott őszinteséggel elárulta, hogy mi a legnagyobb hátulütője annak, hogy a kevésbé sztárolt Izraelt, Romániát és Szlovéniát kapták ellenfélnek: “Nagyon ismeretlen csoportba kerültünk. Igazából egyik csapatról sincsen nekünk, játékosoknak tapasztalatunk…” – De még mielőtt azt gondolnánk, hogy ezzel saját esélyeiket írná le, hozzátette: “De tudjunk hogy csapatként képesek leszünk bármire! Bízunk egymásban, az edzőinkben és a stábban.”

Végül a támadó a következőképpen zárta mondandóját: “Úgy gondolom, egy nagyon nehéz csoportból kerültünk az elitkörbe! Az egész csapat egytől egyig az Eb-n szeretne lenni, és megmutatni magát. Én tudom, és bízok benne, hogy kint leszünk a 2018-as korosztályos Európa-bajnokságon.”

Szó mi szó, Hollandiát megelőzve, háromból három meccset megnyerve csoportelsőként továbbjutni valóban igen szép selejtezős teljesítmény, ami bizakodásra adhat okot. Fiataljainkban az elképesztő lelkesedés és magabiztosság mellett azonban alázatban sincs hiány, ami Ásványi és Beke szavaiból is tökéletesen kiolvasható. Egy biztos: egy rendkívül felkészült és lendületes U17-es válogatottat láthatunk majd az elitkörben, és Szélesi Zoltán vezetésével már tavaly is láthattunk, hogy valóban nincsen lehetetlen…

Írta: Wernigg Márton