Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Haaland duplázott, a PSG kikapott a Dortmund otthonában – videóval

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntős körének első játéknapján a Borussia Dortmund hazai pályán 2–1-es győzelmet aratott a Paris Saint-Germain ellen, méghozzá a mindössze 19 esztendős Erling Haaland duplájának köszönhetően.

Fotó: Socrates Magazin

1. félidő: tíz percet kellett várni a mérkőzés első komolyabb lehetőségére, ekkor a vendégek szabadrúgásából Neymar találta el az oldalhálót. Ezt követően a sárga-feketék többször is a párizsiak kapuja elé kerültek, a vezetést azonban nem sikerült megszerezniük – hol Keylor Navas kapus hárított, hol a védőjátékosoknak sikerült a blokk. Az első játékrészben különösen aktívak voltak a dortmundi fiatalok, Jadon Sancho és Erling Haaland egyaránt veszélyeztették az ellenfél kapuját.

2. félidő: a fordulást követően a egészen a félidő közepéig nem alakult ki különösebb ziccer. Lucien Favre, a németek trénere a 67. percben csereként lehetőséget adott a csupán 17 éves Claudio Reynának. Nem sokkal később a BVB vezetéshez jutott, a kiváló formában lévő Haaland használta ki leleményességét Navas kapuja előtt. A Borussia szurkolói nem sokáig örülhettek, ugyanis a negyed órával a végső sípszót megelőzően a PSG egyenlíteni tudott: Kylian Mbappé passzából Neymar volt eredményes. Néhány pillanat múlva ismét a Dortmundnál volt az előny, Haaland káprázatos lövésével ismét vezetéshez jutott a Bundesliga-csapat – a norvégnál is fiatalabb Reyna jegyezte az előkészítést. A hajrában már nem esett több gól, így a németek előnnyel várhatják a franciaországi visszavágót.

Cikkünk folyamatosan frissül, részletek hamarosan! 

Borussia Dortmund – Paris Saint-Germain 2–1 (0-0).
Gólszerző:
Haaland (69., 77.), ill. Neymar (76.).
Helyszín: Signal Iduna Park; Vezette: Mateu Lahoz.
Sárga: Witsel (44.), ill. Gueye (54.), Neymar (60.), Meunier (87.), Verratti (89.).

Borussia Dortmund: Roman Bürki – Lukasz Piszczek, Mats Hummels, Dan-Axel Zagadou – Achraf Hakimi, Emre Can, Axel Witsel, Raphael Guerreiro – Thorgan Hazard, Jadon Sancho, Erling Haaland. Vezetőedző: Lucien Favre.

Paris Saint-Germain: Keylor Navas – Thomas Meunier, Thiago Silva, Presnel Kimpembe, Laywin Kurzawa – Marco Verratti, Marquinhos, Idrissa Gueye – Ángel Di María, Kylian Mbappé, Neymar. Vezetőedző: Thomas Tuchel.

Az összecsapás videós összefoglalója: