Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: így értékelték a tegnapi rangadókat a topcsapatok edzői

Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere elismerően nyilatkozott a lipcseiekről, míg Jesse Marsch csapata második félidei teljesítményét emelte ki. Carlo Ancelotti annak örült, hogy szenvedve is tudtak nyerni, míg Simone Inzaghi a vereség ellenére büszke a csapatára. Lássuk, hogyan értékelték a találkozókat a csapatok vezetőedzői!

(Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

“Elképesztően jól kezdtünk, jól használtuk ki a területeket, esélyt sem adtunk nekik a félidő végéig, amikor megbüntettek minket. Kissé talán elszálltunk a saját játékunktól, nem az egyszerű megoldásokat kerestük a támadásban, a védekezésben pedig nem voltunk szervezettek. Igen, az ominózus tíz perctől eltekintve, élvezem az ilyen találkozókat, de ezt a játékot szeretném látni a lehető legtöbbet” vélekedett Jürgen Klopp.

A Milan vezetőedzője, Stefano Pioli elsősorban a második félidőben kapott gólokat sajnálta:

„A Liverpool nagyszerűen futballozott, különösen az első huszonöt percben. Fordítottunk, sajnálatos, hogy ezután két gólt kaptunk a második játékrészben, ráadásul a saját hibánkból. Az ilyen mérkőzések segítenek abban, hogy az intenzitás és a minőség terén is fejlődjünk. Nagyon keményen letámadtak, ezért az elején szenvedtünk, amikor nálunk volt a labda. Amit sajnálunk, hogy a Liverpool tagadhatatlan minőségének ellenére tudjuk, hogyan kellett volna jobban teljesíteni, és keményebben fogunk dolgozni, hogy ez sikerüljön. Általában figyelmesebbek vagyunk, jobban is védekezhettünk volna.”

„A második félidőben nagyszerűen játszottunk. Ha az első negyvenöt percben is így futballozunk, szorosabb lett volna a mérkőzés. Egy remek ellenfél ellen roppant nehéz, ha a szünetben egy három az állás. A két csapat közötti különbséget a támadóharmadban hozott döntések jelentették. Le akartuk zárni a kapunk előtti területet, ám közben szerettünk volna kellően agresszíven védekezni. Utóbbi az első játékrészben nem sikerült, ami a Manchester Citynek kedvezett. Rengeteg munka vár még ránk, sajnálatos, hogy mostanra még nem tudtuk felvenni az általunk elképzelt ritmust. A második félidővel elégedettek lehetünk, ebből erőt kell merítenünk” – idézi a lipcsei klub hivatalos honlapja Jesse Marsch-t a Manchester City elleni 6-3-as vereséget követően.

„A Leipzig egy pillanatra sem adta fel a meccset. Egyedülálló a támadójátéka, a mindent vagy semmit elvet alkalmazza. Sohasem érezheted, hogy eldőlt az összecsapás. Szerencsénkre többször azonnal góllal válaszoltunk az ő találatára. A Leipzig fiatal csapat, fantasztikus, agresszív és erős játékosokkal. Jó üzenet az egész sportágnak. Ma azért nyertünk, mert jobb képességű labdarúgóink vannak, mint a német gárdának” – nyilatkozta Pep Guardiola, aki a szerdai találkozón 300. alkalommal irányította a Cityt menedzserként. 

Tetszett amit a csapattól láttam, hiszen megmutattuk, hogy igen is tudunk szenvedni a sikerért! Örülök, hogy tudunk szenvedni, hiszen erre nagy szükségünk lehet még a szezon során. Meg van a magunk karaktere is, amely ma három ponthoz segített bennünket. Fontos győzelem volt a legnagyobb csoport-riválisunk otthonában!” – folytatta Ancelotti, aki szerint döntő volt, hogy feljavultak csapatként a második félidőre. Az első félidőben voltak problémáink, de szerencsére Courtois fantasztikusan védett. A folytatásra feljavultunk, és egyre jobban futballoztunk. Változtattunk is a taktikánkon, ezért állt be például Rodrygo is. Új színt hozott a játékba, ahogyan a cserejátékosok mindannyian Veszélyesebbek lettünk a széleken. Mint mondtam nagyon örülök a győzelemnek, ami a játékosok érdeme!” – idézi a madridiak hivatalos honlapja Carlo Ancelotti meccs utáni értékelését.

Az Intert irányító Simone Inzaghi elsősorban a Real Madrid kapusát, Thibaut Courtois-t emelte ki:

„Olyan kapussal álltunk szemben, akinek ma szinte lehetetlen volt gólt lőni. Courtois elképesztő teljesítményt nyújtott. Sokkal koncentráltabbnak kellett volna lennünk. Csalódást keltő, hogy vereségről kell beszélnünk egy ilyen teljesítmény után. Arra kértem a játékosokat, hogy bátran, karakteresen futballozzanak, és ezt maximálisan teljesítették. Nagyon csalódott vagyok a szurkolók miatt, akik hosszú idő után először térhettek vissza Bajnokok Ligája-mérkőzésen a stadionba, illetve a játékosok miatt, akik mindent megtettek a pályán. Bizonyos csapatok ellen nem engedhetsz meg magadnak pillanatnyi megingást sem, mert azonnal megbüntetnek. Nagyon jól játszottunk, és biztos vagyok benne, ha így folytatjuk, továbbjutunk a következő szakaszba.”