Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: az utolsó húsz percben fordítottak a brazilok – videóval

Az argentin válogatott döntetlenje mellett a dél-amerikai zóna világbajnoki selejtezőinek legutóbbi játéknapján a kvalifikációt vezető Brazília is pályára lépett…

(Photo by Edilzon Gamez/Getty Images)

Noha sokáig hátrányban volt, az esélyesebb Brazília a hajrában végül fordítani tudott és 3-1-re diadalmaskodott a sereghajtó Venezuela vendégeként. A vendéglátók nem játszottak alárendelt szerepet és az első percekben több ígéretes támadást is vezettek. A brazilok talán nem vették kellően komolyan őket és az első tíz perc elteltével jött a hideg zuhany: Soteldo jobb oldali bejátszásából a kapu előteréből Eric Ramirez fejjel volt eredményes. A Vinotinto megszerezte tehát a vezetést, a brazilok azonban hamar sebességi fokozatot váltottak és Gabriel Jesusék előtt több ígéretes lehetőség adódott az egyenlítésre, egy alkalommal egy blokkolás a kapufát is eltalálta. A vendégek becsülettel mentek előre, de nem igazán volt a későbbiekben komoly gólszerzési lehetőségük. Venezuela masszívan védekezett, és lehetőségeihez mérten próbált nem teljesen alárendelt szerepet betölteni. Az első 45 perc után érett a meglepetés, 1-0-ra vezettek a hazaiak. A második játékrészbe nagy lendülettel vetette bele magát a brazil válogatott, ám a kezdeti nyomás csendesedni látszott, Venezuela tartotta egygólos előnyét. A brazilok azonban nem adták fel és az utolsó húsz percen belülre fordulva Raphinha szögletéből Marquinhos az ötösről fejelte a hálóba az egyenlítést érő találatot. A hajrára új erőre kapott a Selecao, és kisvártatva egy kapu előtti kavarodásban Gabriel Barbosa harcolt ki büntetőt, melyet magabiztosan helyezett Graterol ketrecébe. A hosszabbítás perceiben aztán Raphinha újabb előkészítéséből az Ajax légiósa, Antony állította be a 3-1-es végeredményt, így a brazilok kilencből kilenc győzelemmel vezetik a selejtezőt.

Venezuela – Brazília 1-3 (1-0)
Gólszerzők: E. Ramírez (11.), ill. Marquinhos (71.), Gabriel Barbosa (85. – büntetőből), Antony (90+5.)

 

A kvalifikáció harmadik helyére lépő Ecuador a brazilokkal ellentétben nem a végén, hanem az elején döntötte el a maga mérkőzését Bolívia ellen. A 3-0-s győzelem során Gustavo Alfaro csapata mindhárom találata a meccs első húsz percén belül született egy öt perces periódusban, melyből kettőt Enner Valencia, egyet Michael Estrada vállalt magára.

Ecuador – Bolívia 3-0 (3-0)
Gólszerzők: M. Estrada (14.), E. Valencia (17., 19.), ill.

Két feljebb vágyó csapat egymás elleni ki-ki meccsén Peru félidőnként lőtt egy-egy találattal 2-0-ra diadalmaskodott Chile ellen, így ők még valamennyire életben maradtak ellenben, a La Roja minden valószínűség szerint az egymást követő harmadik világbajnokságtól is távol fog maradni. A limai találkozó 35. percében Christian Cueva talált a hálóba, majd a második etap derekánál Sergio Pena egy kipattanóból volt eredményes.

Peru – Chile 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Cueva (35.), Pena (64.), ill.

 

A selejtező aktuális állása

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!