Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: szürreális körülmények között ért véget a büntetőpárbaj – videóval

Lejátszották a Német Kupa nyolcaddöntőinek első négy találkozóját. Izgalmakban és meglepetésekben nem volt hiány.

(Photo by Alex Grimm/Getty Images)

Az egyetlen talpon maradt harmadosztályú csapat a nyolcaddöntőben is helytállt. A Karlsruhe csak egy hajrában szerzett büntetőgóllal tudta megverni az 1860 Münchent.

1860 München (III.) – Karlsruhe (II.)* 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. Wanitzek (69.)

A Köln és a Hamburg találkozóján, még nehezebben jutottak döntésre a csapatok. A rendes játékidőben nem született gólt, azonban a hosszabbítást a másodosztályú hamburgiak szinte rögtön góllal kezdték. A kölni klublegenda, Modeste az utolsó utáni pillanatban egyenlített ki. A büntetőpárbaj és egyben a párbaj egy szürreális jelenettel ért véget. Az 5. körben Florian Kainz állt a labda mögé, amennyiben értékesítette volna a tizenegyesét, akkor folytatódott volna a párbaj, azonban az osztrák középpályás megcsúszott lövés közben, így akaratlanul mindkét lábával hozzáért a labdához, ami szabálytalan, így a labda hiába kötött ki a hálóban, a lövés érvénytelen volt. Ezzel a Hamburg szállította a nyolcadöntő első meglepetését.

Köln – Hamburg (II.)* 1-1 (0-0) b.u.: 3-4
Gólszerzők: Modeste (120.+2) ill. Glatzel (92.)

A mérkőzés összefoglalója

Viszont a legnagyobb meglepetést a városi rivális, St. Pauli okozta, amely kiejtette a Dortmundot. A Bundesliga 2 listavezetője, már a 4. percben megszerezte a vezetést, majd az első félidő végén egy dortmundi öngóllal tovább növelték az előnyüket.
Az 58. percben Haaland büntetőből felhozta Dortmundot egy gólos hátrányra, azonban az egyenlítés nem jött össze, így pedig az (egyik) legnagyobb esélyes búcsúzott a kupától.

St. Pauli (II.) – Borussia Dortmund 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Amenyido (4.), Witsel (40.- öngól) ill. Haaland (58.-büntetőből)

A mérkőzés összefoglalója

A keddi játéknap egyetlen Bundesligás párharcában a Mainz szerezte meg a vezetést. Azonban a második félidőben a bochumi Pantovic pár perc alatt duplázott, ezzel megfordítva a párharcot, amelyet a hajrában egy Lowen góllal le is zárt a hazai csapat.

Bochum – Mainz 3-1 (0-1)
Gólszerzők: Pantovic (56., 59.), Lowen (80.) ill. Onisiwo (36.)

A Német Kupa nyolcadöntőinek holnapi párosításai
18:30 Hannover 96 (II.) – Mönchengladbach
18:30 RB Leipzig – Hansa Rostock (II.) (Tv: Sport 2)
20:45 Hertha – Union Berlin
20:45 Hoffenheim – Freiburg