Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Schäfer: “Tavaly nyáron már érdeklődtek utánam…”

Ahogyan arról beszámoltunk, a magyar válogatott középpályása a minap a német bajnokság (Bundesliga) aktuális ötödik helyezettjéhez szerződött…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A felvidéki FC DAC 1904 együttesétől az Union Berlin csapatához átigazoló Schäfer András a szerződtetése bejelentése után a Nemzeti Sport részére adott interjút:

“Talán túlzás nélkül mondhatom, hogy a lehető legjobb forgatókönyv szerint alakult az elmúlt egy évem. Az Európa-bajnoki szerepléssel nagy álmom vált valóra, arra pedig még a torna előtti napokban sem gondoltam, hogy mind a három csoportmeccsen kezdőként számol velem Marco Rossi szövetségi kapitány. Ezek a sikerek mind kellettek ahhoz, hogy most összejöjjön a berlini szerződés, boldog vagyok, hogy így alakult.

Tavaly nyáron, az átigazolási időszak utolsó napjaiban már érdeklődött irántam a klub. Úgy tudom, meg is tette az ajánlatát, de akkor nem jött össze az üzlet. Az ügynökömtől az utóbbi hetekben hallottam, hogy a berlini szál továbbra is él, de igazából az utóbbi napokban gyorsultak fel az események, akkor éreztem igazán, hogy valóban van esély a klubváltásra. A menedzserem mellett a testvéremnek is hálás vagyok, nemcsak azért, mert most is mindenben számíthattam rá, hanem mert az Európa-bajnokság után is sokat segített abban, hogy a helyén kezeljem a felhajtást. Nem éreztem magamon, hogy elszaladt volna velem a ló, de ha mégis így lett volna, ő biztosan helyre tesz.

Tudni kell, hogy az Union Berlin költségvetését nem lehet összehasonlítani a leggazdagabb német klubokéval, ennek tükrében különösen megtisztelő, hogy a vezetők hosszú távon is lehetőséget láttak bennem és a szerződtetésem mellett döntöttek. Bízom benne, hogy megtalálom a számításaimat a klubnál, és nem okozok csalódást.”

A 22 éves középpályás annak idején a Szombathelyi Haladás csapatában kezdte pályafutását, majd a felnőttek közt az MTK Budapest csapataiban mutatkozott be. Schäfert 2019 januárjában az olasz élvonalbeli Genoa igazolta le, amely azonban nem foglalkoztatta őt, de a Chievo Verona után előbb kölcsönben, majd végleg a szerdahelyiekhez került, ahol alapemberré vált és a magyar válogatott tavalyi Eb-szereplése alatt is nélkülözhetetlen figurája lett Marco Rossi nemzeti csapatának.