Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

LA Galaxy: Sergio Ramos után újabb spanyol válogatott kiválóságot szemeltek ki! – sajtóhír

A minap beszámoltunk arról, hogy felröppent a hír, mely szerint Sergio Ramos Los Angelesbe szerződhet. Amennyiben így lesz, a spanyol középhátvédet könnyen lehet, hogy honfitársa is követni fogja.

(Photo by Shaun Clark/Getty Images)

A Los Angeles Galaxy ugyanis nagy terveket szövöget a közeljövőre nézve, amelynek egy lépcsőfokaként szívesen elcsábítani a tengerentúlra Sergi Robertot is.

A Barca saját nevelésű játékosa az utóbbi időben igencsak perifériára szorult a csapat összeállításánál, ráadásul nem úgy tűnik, hogy van visszaút a 11-szeres válogatott játékos számára.

A spanyol sportsajtó szerint a klubváltás szinte borítékolható a szerződése lejártával a nyártól szabadon igazolható Sergi Roberto számára, akit a Galaxy részéről szeretnének magukhoz csábítani.

A madridi As című sportnapilap szerint a Galaxy képviselői már felvetté ka kapcsolatot a játékos ügynökével. Állítólag az elmúlt héten Barcelonában már találkozhattak is a felek, hogy a nyári szerződésről tárgyaljanak.

Érdekesség, hogy az ún. ‘kiváltságos játékosok’ (designated player) tekintetében már ‘telt-ház’ van Los nagelesben, hiszen Javier Hernandez, kevin Cabral és az újonnan igazolt Douglas Costa elfoglalja a liga szabályai szerint kijelölt három helyet. Ennek tükrében a a Galaxy-nál alaposan meg kell fontolniuk a keret kialakítását, hiszen például Sergi Roberto, amennyiben nem ‘designated player’ státuszt kap, jelentős fizetéskieséssel számolhat, amely már nem biztos, hogy vonzó lehet a spanyol játékosszámára.