Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: „Le tudjuk győzni a franciákat”

Kisebb fajta meglepetést okozott, hogy a Franciaország elleni nyolcaddöntő „előestéjén” nem a lengyel válogatott csapatkapitánya és legnagyobb értéke, Robert Lewandowski vett részt az ilyenkor szokásos sajtótájékoztatón. „Helyettese” a Napoli-kedvenc Piotr Zielinski volt.

(Photo by Julian Finney/Getty Images)

Piotr Zielinski egyébként nem az a félős típus, pár nappal ezelőtt már az olasz Gazzetta dello Sportnak is nyilatkozott a rájuk váró fontos feladatról. Ami nem lesz más, mint megküzdeni a címvédő és kétszeres világbajnok Franciaország ellen a negyeddöntőbe jutásért.

Lengyelország 28 éves középpályása egyébként is mindig az egyik legelszántabb tekintetű játékosa hazája válogatottjának. Zielinski a világbajnokságon is megmutatta, hogy bátrán számíthat rá Czeslaw Michniewicz szövetségi kapitány. A nápolyi légiós ugyanis a pálya bármely posztján vállalja a játékot, csak segíthessen a franciák elleni továbbjutásban.

„A hangulat megfelelő, játszhatunk érte. Hiszünk benne, hogy le tudjuk győzni őket, és a negyeddöntőbe juthatunk. Mindent beleadunk. Ők a címvédők, de mi is jó csapat vagyunk. Jól is játszhatunk majd, csak meg kell mutatnunk a képességeinket. A pályán elfoglalt helyem? Nos, én középpályás vagyok. 4-3-3-ban játszom a balon a Napoliban, és ez az ideális posztom. De játszhatok más posztokon is. Az edző dönti el, hogy mi lesz a legjobb poszt a csapatom segítésére és készen állok a hozzájárulásomra.”

– fogadkozott ismét, a mindenre elszánt Zielinski.

A világbajnokság nyolcaddöntői:

2022. december 3.
Hollandia – Egyesült Államok 3-1
Argentína – Ausztrália 2-1

2022. december 4.
16:00 Franciaország – Lengyelország
20:00 Anglia – Szenegál

2022. december 5.
16:00 Japán – Horvátország
20:00 Brazília – Dél-Korea

2022. december 6.
16:00 Marokkó – Spanyolország
20:00 Portugália – Svájc