Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: „Több karakterességre, több bátorságra van szükség a franciák ellen”

Talán a papírformának megfelelően, de távolról sem a lehető legmeggyőzőbb játékkal jutott be a világbajnokság nyolcaddöntőjébe Lengyelország. Czeslaw Michniewicz együttesének az argentinok után már komolyabb téttel és ellenféllel kell szembenéznie.

(Photo by Visionhaus/Getty Images)

Míg a dél-amerikaiak ellen belefért a vereség, a címvédő Franciaország ellen már nem hibázhat a lengyel válogatott, amely 1986. óta először érdekelt a vb egyenes-kieséses szakaszában. A csoportkörben mutatott játék egyelőre nagyon kevésnek tűnik a két gárda vasárnapi mérkőzése előtt. Tudja ezt a lengyel nemzeti csapat egyik frontembere, Piotr Zielenski is. A Napoli középpályásán túl még nagy feladata lehet a franciák ellen a kapus Wojciech Szczesny-nek vagy a világsztár Robert Lewandowskinak is.

Zielinski a Gazzetta dello Sportnak adott interjút a közelgő mérkőzést illetően:

„Argentína ellen talán attól szenvedtünk, hogy a világbajnokság egyik favoritjával mérkőztünk egy döntő jelentőségű találkozón. Messi ellen játszani csak bonyolítja a dolgokat, mert ő egy zseni. Biztos, hogy nem tudunk majd ezzel a hozzáállással szembenézni Franciaországgal. Több karakterességre, több bátorságra és több vágyra lesz szükségünk, hogy gondot okozzunk a nagyon erős ellenfélnek. Nagyon jól kell felkészülnünk a meccsre, talán változtatnunk kell a formáción az Argentína ellenihez képest. Franciaország a világbajnok, de bármi megtörténhet, amíg mindegyikünk jól teljesít.”

– nyilatkozta az Olaszországban játszó légiós, aki kezdőjátékos volt a lengyelek mindhárom csoportmeccsén. Sőt, Szaúd-Arábia legyőzéséhez góllal járult hozzá.

Vb-nyolcaddöntő
2022.12.04. Vasárnap
16:00 Franciaország – Lengyelország (tv: M4 Sport, élő)