Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Benfica 121 millió euróért adta el világbajnokát a Chelsea-nek – HIVATALOS

Hosszas egyeztetéseket követően a tegnap éjféli határidő előtt sikerült nyélbe ütni a januári átigazolási időszak legnagyobb átigazolását…

 

A Benfica hivatalos oldalán keresztül erősítette meg, hogy eladta argentin világbajnok középpályását, Enzo Fernándezt a Chelsea-nek szigetországi átigazolási rekordot jelentő 121 millió euróért cserébe.

A 22 éves argentin középpályás játékjogát a lisszaboniak tavaly nyáron 10+8 millió euróért szerezték meg, és nevelőcsapata, a River Plate nemzetközi kupából való kiesését követően a korábbi tervekkel ellentétben jövő januárban, hanem már tavaly júliusban csatlakozott a lisszaboniakhoz. Fernández új csapatában azonnal alapember lett, 29 tétmérkőzésen négyszer tudott eredményes lenni, miközben kitűnő mezőnymunkát végzett.

Az argentin válogatottban 2022-ben mutatkozott be, nem sokkal a világbajnokság előtt lett belőle meghatározó szereplő: a vb-n Mexikó ellen gólt szerzett, Lengyelország ellen gólpasszt adott, emellett pedig védekezésben és a támadások építésében is nélkülözhetetlen szereplője volt a világbajnoknak.

Fernández portugáliai szerződése 120 millió eurós kivásárlási árat tartalmazott, amelyet a Chelsea kifizetett. A korábbi megállapodás értelmében jövőbeli eladási árának 25 százaléka nevelőcsapatát, a Rivert illeti, amely így bónuszokkal együtt nagyjából 42 millió eurós összeggel gazdagodik a játékos Európán belüli klubváltásából – közvetve ez a “milliomosok” történetének legdrágább transzfere.

A Chelsea hivatalosan még nem jelentette be a játékos megszerzését, de az üzlet megköttetett, a szerdai napon minden bizonnyal a londoniak is bemutatják őt.