Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Gabbiadini duplázott, a Sampdoria megnyerte a Hellas Verona elleni kiesési rangadót! – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 27. fordulójának vasárnapi játéknapját a Sampdoria és a Hellas Verona kiesési rangadója nyitotta.

(Photo by Simone Arveda/Getty Images)

Két, kiesés elől menekülő együttes csapott össze a Sampdoria és a Hellas Verona csapatának személyében az olasz bajnokságban. Mindkét fél számára kulcsfontosságú lett volna a három pont begyűjtése, hiszen a Samp a mérkőzés előtt 12, míg a Verona 5 pontnyira volt lemaradva a bennmardást érő 17. helytől. Az első félidőt ennek tudatábn mindkét fél igen óvatosan kezdte, és az első nagyobb helyzetre a félidő közepéig kellett várni, igaz abból gól is született. A 24. percben a hazaiak végezhettek el egy szögletet, ami közben nagy kavarodás alakult ki a kapu előtt, de végül a labda Gabbiadini elé került, ő pedig bevette a Verona kapuját, 1-0! Bő tíz perc elteltével a hazai gárda meg tudta duplázni az előnyét: az egyik védő rosszul fejelte hátra a labdát, ami így Gabbiadinihez került, ő pedig távolról bevette Montipo kapuját, 2-0!

A második játékrészben a Samp az előny megőrzésére törekedett, így az irányítást teljes mértékben átvette a Verona. Ezt jól mutatja, hogy a vendégek Gaich révén a 61. és a 65. percben is be tudták venni a Sampdoria kapuját, igaz mindkétszer lesről tette ezt a támadó. Az utolsó percekben aztán mégiscsak összejött a szépítés a Veronának, a 88. minutumban ugyanis egy szöglet után a labda Faraonira pattant, róla pedig a hálóba csorgott a játékszer, 2-1! A hosszabbításban aztán mindent egy lapra feltéve ment előre Zaffaroni csapata, de ezt kihasználba a 98. percben egy ellentámadás végén Jesé passzából Zanoli bevette a kaput, 3-1! A Samp ezzel január 4. után aratott ismét sikert a bajnokságban és némileg növelték esélyeiket a bennmaradást folytatott harcban, igaz még így is 9 pontos hátrányban vannak a 17. Spezia mögött.

Sampdoria – Hellas Verona 3-1 (2-0)
Helyszín:
Stadio Luigi Ferraris Vezette: M. Mariani
Gólszerzők:
Gabbiadini (24., 35.), Zanoli (90+8.)  ill. Faraoni (88.)
Sárga lapok: Djuricic (42.), Nuytinck (83.), Zanoli (85.) ill. Coppola (90+6.), Duda (90+6.)
Kiállítás:ill.-

A mérkőzés összefoglalója:

A 27. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Sassuolo – Spezia 1-0
Atalanta – Empoli 2-1

Szombat:
Monza – Cremonese 1-1
Salernitana – Bologna 2-2
Udinese – AC Milan 3-1

Vasárnap:
Sampdoria – Hellas Verona 3-1
15:00 Fiorentina – Lecce
15:00 Torino – Napoli (Tv: Sport 2)
18:00 Lazio – AS Roma (Tv: Sport 2)
20:45 Inter – Juventus (Tv: Sport 2)

A bajnokság aktuális állása: