Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: győzelemmel debütált az újonc a tavalyi döntős otthonában! – videóval

Az észak-amerikai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (MLS) 2018-as idényének első hétvégéje ma hajnalban ért véget. Tegnap késő este nagy sikert aratott az újonc Los Angeles FC, amely idegenben győzte le a tavalyi döntős Seattle Sounders csapatát! Pályán voltak Sallóiék is, akik a New York City vendéglátójaként kaptak ki, míg rendeztek egy kanadai rangadót is, a Los Angeles Galaxy pedig a Portland Timbers-t fogadta.

IMG_20180305_090811Rossi (középen) szerezte a Los Angeles FC történelmi, első bajnoki gólját az MLS-ben! (forrás: twitter.com/LAFC)

Nagyszerű sikert aratott a ligaújonc Los Angeles FC, amely a tavalyi döntős, egyben 2016-os bajnok Seattle Sounders otthonában mutatkozott be az MLS-ben, azaz az észak-amerikai élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban.

A vendégek nagyon jól kezdtek, a 2. percben már kis híján előnybe kerültek, de Blessing fejese csak a kapufán csattant! Sokáig így sem kellett várni a Los Angeles FC első, történelmi góljára a ligában, ugyanis a 11. minutumban a nagyszerűen futballozó Carlos Vela passza után a 19 éves uruguayi támadó, Diego Rossi vágta be a labdát (0-1)! Fokozatosan talált magára a Seattle, amely egyre több helyzetet dolgozott ki a szünetig, de egyenlíteni nem tudott. A második játékrészben közel járt az egalizáláshoz a Sounders, Bwana megpattanó lövése azonban a keresztlécet találta telibe a 64. percben! A lefújásig már nem esett gól, így első MLS-meccsét nagyszerű, történelmi sikerrel kezdte az újonc Los Angeles FC csapata!

MLS, alapszakasz
Seattle Sounders – Los Angeles FC • 0-1 (0-1)
Helyszín: CenturyLink Field, Seattle – 40.070 néző
Gólszerzők: – , ill. Rossi (11.)
Kiállítás: Alfaro (84.), ill.


Kanadai rangadót rendeztek még az éjjel, éppen mára virradóan éjfél után kevéssel. A tavaly a Seattle ellen a Nyugati Főcsoport elődöntőjében búcsúzó Vancouver Whitecaps a Montreal Impact csapatát fogadta.

A találkozó első félideje nem hozott gólt, a másodikban viszont három találat is esett! Először, a 63. minutumban rezgett a háló, ekkor került ugyanis előnybe a Vancouver, melynek vezetését Kei Kamara szerezte meg egy nagyszerű fejessel, így első gólját elérve új csapata mezében (1-0)! Ezután sokat nem kellett várni az előny növelésére, hiszen a 70. percben Alphonso Davies is beköszönt, aki 17 évesen, és 123 naposan a Whitecaps 11. legfiatalabb gólszerzője lett (2-0)! A végén már csak szépíteni tudott a rivális Montreal, Mancosu szép fejese landolt a vancouveri kapuban a 83. percben (2-1)! Mancosu két perccel ezután még egy óriási ziccert elpuskázott, amikor is mellé ment közeli lövése a beívelés után, így tehát 2-1-re győzött a hazai Vancouver a kanadai rangadón.

Vancouver Whitecaps – Montreal Impact • 2-1 (0-0)
Helyszín: BC Place, Vancouver – 27.837 néző
Gólszerzők: Kamara (63.), Davies (70.), ill. Mancosu (81.)


Sallói Dániel klubja, a Sporting Kansas City is megkezdte szereplését az MLS 2018-as szezonjában ma hajnalban. A kansasi klub ellenfele a vendégségbe érkező New York City volt. A hazaiak kezdőjében nem volt ott Sallói, de a 62. percben Rubio helyére érkezett.

A találkozó első gólja a 32. percben született meg, amikor David Villa középre tett labdáját Maxi Moralez közelről juttatta a kapuba (0-1)! A szünetig már nem is született több találat, viszont folytatta a gólgyártást a vendég New York-i gárda a fordulást követően, egyben be is biztosította első bajnoki sikerét a 2018-as idényben. Az 53. percben Medina volt eredményes Sweat keresztlabdája után, ezzel egyben el is döntve a három pont sorsát (0-2)! A hajrában a vendégek megfogyatkoztak, Chanot kapott azonnali piros lapot a 88. percben, de ez már ezen a találkozón nem befolyásolt semmit. A második félidőben többet volt a labda a hazaiaknál, ám ez nem volt elég ahhoz, hogy elég helyzetet dolgozzanak ki legalább a pontszerzéshez.

Sporting Kansas City – New York City • 0-2 (0-1)
Helyszín: Children’s Mercy Park, Kansas City – 20.831 néző
Gólszerzők: – , ill. Moralez (32.), Medina (53.)
Kiállítás: – , ill. Chanot (88.)


A hétvége zárásaként a tavaly pocsékul teljesítő Los Angeles Galaxy a 2015-ös bajnok Portland Timbers együttesét fogadta.

A 32. percben Ola Kamara nyitotta a gólok sorát, kinek révén a hazaiak kerültek előnybe (1-0)! Két perc telt el csupán ezt követően, és jött is a Galaxy második gólja! A 34. minutumban Alessandrini lőtte be a kipattanót (2-0)! A második félidőben Blanco találatával szépített a Portland, ezzel módosult az állás a 66. percben (2-1)! Ez volt viszont a találkozó utolsó gólja, így a Los Angeles Galaxy győzelemmel kezdte az új bajnoki idényt.

Los Angeles Galaxy – Portland Timbers • 2-1 (2-0)
Helyszín: StubHub Center, Carson – 25.462 néző
Gólszerzők: Ola Kamara (32.), Alessandrini (34.), ill. Blanco (66.)

VIDEÓ HAMAROSAN!


A MLS hétvégi eredményei
Toronto FC – Columbus Crew • 0-2 (0-1)
Houston Dynamo – Atlanta United • 4-0 (4-0)
Philadelphia Union – New England Revolution • 2-0 (1-0)
Orlando City – DC United • 1-1 (0-1)
FC Dallas – Real Salt Lake • 1-1 (0-1)
San José Earthquakes – Minnesota United • 3-2 (2-0)
Seattle Sounders – Los Angeles FC • 0-1 (0-1)
Vancouver Whitecaps – Montreal Impact • 2-1 (0-0)
Sporting Kansas City – New York City • 0-2 (0-1)
Los Angeles Galaxy – Portland Timbers • 2-1 (2-0)

Szabadnapos csapatok voltak ezen a hétvégén: Chicago Fire, Colorado Rapids, New York Red Bulls


A bajnokság állása

IMG_20180305_090559

Nagy Dávid