Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az MLSZ több csapatnak is büntetéseket osztott ki

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága a legutóbbi ülésén határozatot hozott az első- és másodosztályú csapatokat érintő büntetésekről…

A FEB a Zalaegerszeget az Újpest elleni idegenbeli, a Fehérvárt a Mezőkövesd elleni hazai, a Diósgyőrt a Kisvárda és a DVSC elleni hazai, valamint az FTC elleni idegenbeli mérkőzésein a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményeiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata) is pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

Továbbá a Nyíregyháza-Ferencváros MK-elődöntő után kapcsán mindkét csapatot egyaránt pénzbüntetéssel sújtották a szurkolók rendzavarása miatt.

Az NB II-es mezőnyt tekintve a Budapest Honvéd kapott pénzbüntetést, miután a Kazincbarcika elleni mérkőzés hajrájában a szurkolók berohantak a pályára és a rendezőket is bántalmaták. A Honvéd hivatalos honlapján a pénzbüntetés összegét is nyilvánosságra hozta: eszerint a klubnak 1 millió 250 ezer forintot kell fizetnie.

Mint írták, a határozat szerint a hazai klub által alkalmazott rendezők szakszerűtlen intézkedése “nem mentesíti az eljárás alá vont sportszervezetet a fegyelmi vétség alól, illetve nem jogosítja fel a szurkolókat a rendbontó magatartás tanúsítására”

Ugyanezen meccs után a barcikaiak a rendezés hiányosságai miatt ugyancsak pénzbüntetésben részesültek.