Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Pápa és Haladás vereség, Fradi, Siófok és ETO döntetlen, Honvéd siker

Több élvonalbeli együttes is pályára lépett a nap folyamán. A Haladás és a Ferencváros is tetemesnek mondható előnyt herdált el, a Pápa is vereséget szenvedett, míg a Siófok, Fradi, ETO triumvirátus döntetlent játszott. A Honvéd többek között Lanzafame jó játékának köszönhetően nyert.

Haladás. Artner Tamás legénysége Sopronban vizitált, és hiába vezetett már két góllal is, végül a soproniak fordítani tudtak. A 29. percben éles szögből Halmosi Péter lőtt a hosszú sarokba, majd nem sokkal később Nagy Gábor találta el a kapufát, a szünet előtt pedig Halmosi középre adásából Andorka Péter is betalált, ezzel már 2–0-ra vezetett a Haladás. Az első játékrész krónikájához tartozik, hogy Simon Ádám bokasérülés miatt cserét kért a 44. percben.

A második félidőben a szombathelyi cserék után megfordult a meccs képe, a Sopron a kétgólos Varga Gábor vezérletével az 57. és a 75. perc között háromszor is betalált, és végül 3–2-re meg is nyerte a találkozót.

„Az első félidőben rendben voltunk, gólveszélyesen játszottunk. A második játékrészben azonban a cserék után a Sopron a maga javára tudta fordítani a találkozót” – idézte a lefújást követően a szombathelyi vezetőedzőt, Artner Tamást a haladasfc.hu.

Soproni VSE – Szombathelyi Haladás 3–2 (0–2)
Sopron
Sopron: Sásdi – Bognár Zs., Baranyai N., Vadas, Mészáros M. – Pintér A., Gaál B., Deme, Varga G. – Laczkovich, Szabó L
Haladás: Rózsa (Mursits, 57.) – Schimmer (Zsirai, 57.), Jagodics, Devecseri, Rajos (Hanzl, 65.) – Iszlai, Simon Á. (Farkas M., 44.) – Németh M., Nagy G., Halmosi – Andorka (Márkus, 57.).
Gólszerzők: Varga (57., 75.), Gaál (65., 11-esből), ill. Halmosi (29.), Andorka (45.)

Győr. Lejátszotta első mérkőzését a Törökországban edzőtáborozó ETO. Pintér Attila csapata a román Gloria Bistrita ellen ért el döntetlent. A román élvonalban a 18., utolsó helyen álló Gloria Bistrita ellen az ETO elsősorban a második félidőben dolgozott ki nagy helyzeteket: Mihai Nicorec és Djordje Kamber egyaránt fejjel veszélyeztetett, míg a fiatal Kalmár Zsolt lövését a románok kapusa hatástalanította. A hajrában ismét a Kamber révén jelentkező „légifölény” okozott többször is kavarodást, majd a 87. percben Nicorec kis híján bevette a kaput, ám a Gloria megúszta kapott gól nélkül. A találkozón Pintér Attila több összetételben is kipróbálta az ETO védelmét.

Győri ETO FC – Gloria Bistrita (romániai) 0–0
ETO: Sztevanovics (Molnár P., a szünetben) – Takács Á., Lipták (Lang, 75.), Had, Völgyi (Svec, a szünetben) – Pilibaitis (Kalmár, a szünetben), Kamber (Tokody, 75.), Trajkovics (Kronaveter, a szünetben) – Varga R. (Farkas, 75.), Strestík (Alekszidze, a szünetben), Andrics (Nicorec, a szünetben)
Vezetőedző: Pintér Attila

Ferencváros. Ferencváros újabb felkészülési mérkőzést játszott, Lipóton a szlovák élvonalban szereplő MFK Ruzomberok volt a zöld-fehérek ellenfele. A Fradi pedig nem teketóriázott, már a 10. percben megszerezte a vezetést, amikor is Orosz Márk volt közelről eredményes. A 33. percben pedig már kettő volt az FTC előnye. Juha Hakola labdáját Somália vágta a kapuba. Az első félidőben fölényben játszott a Ferencváros, megérdemelten vezetett két góllal, a szünet után azonban feljött a Ruzomberok. Pedig az 55. percben újra a Ferencváros talált be: Somália harcosságát követően Milan Perics elé került a labda, aki megszerezte csapata harmadik találatát. Ekkor azonban nem sok Fradi-szurkoló gondolta, hogy kedvenceik nem nyerik meg a találkozót. Márpedig ez történt. A 63. és a 75. perc között a rózsahegyi csapat három gólt is szerzett, így a két csapat 3–3-as döntetlennel zárt.

FTC – Ruzomberok 3-3 (2-0)
FTC: Ranilovic (Kunsági) – Gárdos (Simita), Gyömbér, Fell (Majzik), Sváb – Jovanovic, Cukic – Hakola (Peszmeg), Somalia, Orosz M. (Nehéz M.) – Peric
G.: Orosz (10.), Somalia (33.), Peric (55.), ill. Lupták (63.), Lovas (66., 76.)

Honvéd. A kispesti együttes a szlovákiai Rimaszombatot fogadta a Bozsik stadionban, és nyert többek között a fogadási csalással megvádolt Davide Lanzafame góljával.

Bp. Honvéd – MSK Rimavská Sobota (szlovákiai) 2–1 (2–0)

Budapest, Bozsik Stadion, 100 néző. Vezette: Gaál Gyöngyi (Nyekita Brúnó, Kovács Péter)
Bp. Honvéd: Kemenes (Czuczi, 46.) – Ikenne-King, Lovric, Alcibiade, Zsivanovics – Marshal (Odia, 46.), Hidi, Diarra – Ivancsics, Délczeg (Diaby, 46.), Lanzafame
Gólszerző: Lanzafame, Ivancsics, ill. Gyuricza (11-esből)

Siófok. Az NB I. sereghajtója Felcsúton, az NB II. nyugati csoportjának listavezetőjével játszott. Horváth Károly együttese döntetlent ért el.

Puskás Akadémia – Siófok 2–2 (2–2)
Felcsút, 100
néző. V: Závotka
Puskás Akadémia: Somodi (Czirjék) – Margitics, Vaszicsku, Papp Sz. (Papucsek), Nagy Zs. – Tóth B. (Fabio), Soós (Luque) – Nagy D.(Balog G.), Gajdos (Orbán), Szakály D. – Zsolnai
Siófok: Kurucz – Pécseli, Fehér Zs.(Fejes A.), Takács Z., Fejes A. (Fodor M.) – Menyhárt, Gál A. (Tajthy), Kecskés, Melczer (Nagy T.) – Dajic, Máté J. (Mokanszki)
G: Gajdos, Vaszicsku, ill. Kecskés, Máté J.

Pápa. Goran Marics ugyan gólt szerzett, ám a Pápa vereséget szenvedett a magyar U21-es válogatottól.

U21-es válogatott–Lombard Pápa 21 (11)
Telki. Vezette:
Farkas T.
U21, 1. félidő: Jova – Baráth, Izing, Kelemen D., Farkas N. – Adorján, Windecker – Bese, Kovács I., Radó – Bacsa. 2. félidő: Nacsa – Nagy J., Batik, Poór, Deutsch B. – Szakály A., Vécsei – Gyurján, Vernes, Baracskai – Zamostny
Pápa: Szűcs L. (Markek) – Nagy S. (Tóth G.), Balogh Balázs, Dlusztus (Király), Présinger (Németh M.) – Maróti (Grőber), Rodenbücher – Quintero (Jasarevic), Beliczky, Arszics – Marics
Gólszerző: Bese, Zamostny, ill. Marics (11-esből)

Gavalovits Sándor