Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Újabb MTK siker; Loki, Kaposvár, egri és pécsi döntetlen, Diósgyőr és Újpest vereség

Hat együttes is pályára lépett a felkészülés jegyében. Az MTK újfent kapott gól nélkül fejezte be aktuális gyakorló meccsét. A DVSC, Kaposvár, Eger, Pécs kvartett ikszelt, míg a Diósgyőr és az Újpest vereséget szenvedett.

MTK. Garami József tanítványai újfent NB II-es ellenfél ellen mérték fel erejüket, és magabiztosnak mondható 2-0-s sikert értek el. A budapesti csapat korábban szintén csak NB II-es ellenfelekkel találkozott, és a Balmazújváros (4–0), a Vác (3–0) és az Ajka (4–0) elleni összecsapásokon sem kapott gólt. A kék-fehérek a 10.percben szerezték meg a vezetést, Ladányi védők mögé ívelt labdáját lőtte Tischler kapásból a hálóba, majd a fordulást követően Kanta duplázta meg az előnyt.

A 80. percben büntetőhöz jutott az élvonalbeli klub, de Kanta kihagyta a tizenegyest, így az MTK végül „csak” 2–0-ra nyert a hajrára nagyon elfáradó Békéscsaba ellen.

MTK – Békéscsaba 2–0
G:
Tischler, Kanta J.

Diósgyőr. Kikapott cseh ellenfelétől Szentes Lázár csapata. A cseh Zbrojovka Brno ellen játszották első beleki edzőmérkőzésüket a piros-fehérek, és mindössze Seydi tudott gólt szerezni a magyar együttesből.

Zbrojovka Brno (cseh) – DVTK 2–1 (1–0)
Belek

DVTK: Tajti – Menyhért Á., Nagy T., Hutter, Eperjesi – Szabó B., Takács P., Fernando – Gallardo, Icsó, Bogáti. Vezetőedző: Szentes Lázár.
Kispad: Ambrusics, Vági, Vadász, Timkó, Seydi, Bacsa.

FC Zbrojovka Brno: Hladky – Brabec, Zavadil, Svancara, Markovic, Sus, Buchta, Hicka, Frejlach, Traore, Husár. Vezetőedző: Petr Cuhel.

G: Svancara (45.), Glaser (77.), ill. Seydi (84.)

Debrecen. Balmazújvárossal játszott a Loki felkészülési mérkőzést, és döntetlent ért el Kondás Elemér brigádja. A Balmazújváros már a 3. percben megszerezte a vezetést Szöllősi értékesített tizenegyesével. Az első félidőben többet birtokolta a labdát a vendég együttes, de aztán a DVSC is magára talált.

A második félidő elején Ibrahima Sidibe egyenlített, majd a vendégek visszaszerezték a vezetést, de ennek nem sokáig örülhettek. Ferenczi János szépen lőtte ki a  bal felsőt, így ismét döntetlen volt az állás. A 69. percben aztán Dombi Tibor a vezetést is megszerezte a hazaiaknak, akik azonban nem tudták megtartani előnyüket, így a vége 3–3-as döntetlen lett. A találkozón pályára lépett Manadou Wague, a Loki próbajátékosa is, akit azonban sérülés miatt hamar le kellett cserélni

DVSC-Teva – Balmazújváros 3–3 (0–1)
Debrecen, 50 néző. Vezette: Solymosi.
DVSC: Szécsi G. – Albert, Ludánszki, Szűcs, Engel – Dombi (Angyal), Wague (Gál), Sl. Bouadla, Ferenczi (Sós) – Sidibe, Coulibaly
Balmazújváros: Szalma (Mester) – Bokros, Papp F. (Kiss L.), Forgács, Németh – Nagy R., Kónya (Arnóczki), Szöllősi (Murák), Virág – Kállai (Sándor), Belényesi
Gól: Sidibe (51.), Ferenczi J. (62.), Dombi (69.), ill. Szöllősi (3. – 11-esből), Sándor (60.), Murák (85.)

Eger. Hazai pályán játszott a másodosztályú Nyíregyháza ellen Simon Antal gárdája. A tudósítások szerint hajtós mérkőzést láthattak a kilátogatók a Szentmarjay Tibor stadionban. A Nyíregyháza a 14. percben szerzett vezetést, amikor Bajzát Péter beadását Nikon „El Maestro” Jevtics váltotta gólra, ám az egriek még az első játékrészben egyenlítettek, és a folytatásban nem is született több találat.

„Nagyon hasznos meccs volt, az Eger nagyon hajtott, mi pedig méltó partnerei voltunk. Igazságos döntetlen született, mindkét oldalon voltak lehetőségek. Jobbak voltunk mint szombaton, elégedett vagyok a játékosokkal, különösen Minczér és Djurovics játéka tetszett. Bárányos kisebb húzódást szenvedett, így a 24. percben lecseréltem, de nem komoly a gond, inkább megelőzés céljából változtattunk. Szombaton már Nikolics és Patály is pályára léphet, és több lehetőséget kapnak azok is, akik most kevesebbet játszottak” – mondta Brekk János, a Nyíregyháza szakmai igazgatója a nyiregyhazaspartacus.hu-nak.

Egri FC–Nyíregyháza Spartacus 1–1 (1–1)
Eger, 50 néző. V: Ducsai
Eger: Sztankó – Balog Zs., Kovács G., Mecsinovics, Vukomanovics – Cs. Pavicsevics – Albert Á. (Kabele), Dobrics, Farkas Á. – Németh N. (Szabó B.), Horváth Z. (Pavlov)
Nyíregyháza: Balogh J. – Bodnár, Djurovics, Korolovszky (Ambrusz), Úr (Dajka) – Jevtics, Minczér, Bárányos (Reznek), Pákolicz – Csorba, Bajzát
G: Horváth Z., ill. Jevtics

Kaposvár. A szlovéniai Lendván játszott felkészülési összecsapást a Rákóczi az osztrák TSV Hartbergb ellenében. Prukner László együttese 1-1-re végzett. A kaposváriak gólját Thian szerezte a második félidőben.

Pécs. Felkészülési mérkőzésen a PMFC-Matias 1–1-es döntetlent játszott a bosnyák Zvijezda Gradacaccal a horvátországi edzőtáborban. A pécsiek gólját a szerb Miroszlav Grumics szerezte a 81. percben.

„A mai mérkőzésen a srácok megtanultak harcolni, brusztolni, mert a pálya talaja alkalmatlan volt labdarúgásra. Az eredmény reális” – idézi a Pécs hivatalos honlapja Lőrincz Emil vezetőedzőt.

Pécsi MFC–Zvijezda Gradacac (bosnyák) 1–1 (0–0)
PMFC: Dibusz (Sánta, a szünetben) – Fodor (Lázár 75.), Lantos (Krejci 70.), Causic (Balogh B., 82.), Nagy J. – Akassou, Uzoma (Zeljkovic, 72.) – Márkvárt (Nagy O., 79.), Wittrédi (Szatmári, 75.), Beke (Horváth Zs., 56.) – Simon Attila (Grumics, 68.).
G: Grumics (81.)

Újpest. Hiába Remili gólja, a lilák vesztesen hagyták el a játékteret román ellenfelükkel szemben. Kabát Péterék a törökországi edzőtáborban a Gaz Metan Medias ellen meccseltek.

Az eredetileg tervezetthez képest öt perccel később kezdődött lila-fehérek Gaz Metan Medias elleni mérkőzése, ráadásul a románok kezdték jobban az erős szélben megrendezett beleki találkozót – derül ki az ujpestfc.hu tudósításából. Egy jobb oldali szöglet után előttük adódott az első helyzet, de Zarko Markovics fejese nem találta el a kaput, majd a 21. percben Thaer Bawab lövését hárította Balajcza Szabolcs. A szünet előtt még egyszer, Constin Gheorghe lövésénél volt szüksége a lila-fehéreknek Balajcza bravúrjára.

A gól nélküli első félidőt követően a cseréknek is köszönhetően már felpörgött az Újpest. beállt Duasn Vasziljevics ugyan még fölé fejelt Kabát Péter szögletéből, de a szerb középpályáshoz hasonlóan csereként beállt  Balogh Balázs remek kiugratását Remili Mohamed már gólra váltotta az 51. percben. Remilinek a harmadik téli meccsén ez volt a harmadik találata.

A 68. percben ismét többet is cserélt az Újpest, ám ezek a változtatások már kevésbé lendített a lila-fehéreken, ugyanis két perc alatt fordított a medgyesi csapat. Előbb Ghorghe értékesítette az Alessandro Iandoli kezezése után megítélt tizenegyest, majd Dan Florin fejelt az újpesti kapuba.

A hajrában Balogh Balázsnak volt még egy lehetősége – két jó csel után 24 méterről lőtt, de nem találta el a kaput –, az eredmény azonban már nem változott, az Újpest 2–1-es vereséget szenvedett.

Újpest FC–Gaz Metan Medias (román) 1–2 (0–0)
Belek
ÚJPEST:
Balajcza (Horváth T., a szünetben) – Vermes (Vasziljevics, a szünetben), Aarab (Mihajlovics, 68.), Antón (Eninful, 68.), Iandoli – Remili, Szélesi (Litauszki, 68.), Proesmans (Sztaniszavljevics, 68.),  Christ – Kabát, Lázár B. (Balogh B., a szünetben.).
G.: Remili, ill. Gheorghe – 11-esből, Florin

Gavalovits Sándor