Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bizonytalanság Egerben: „Meglehetősen megalázó szituációba kerültem.” – Vancsa Miklós

Korábban arról szóltak a hírek, hogy megoldódni látszanak az egriek gondjai, ám az újabb híradások belső ellentétekről és szakmai változtatásról szólnak. Vancsa Miklós ügyvezető már a bankszámlához sem férhet hozzá, hogy átutalja a játékosok és a szakmai stáb járandóságát.

A Nemzeti Sport információi szerint nagy a bizonytalanság Egerben annak ellenére, hogy John Marshall személyében angol tulajdonos érkezett a klubhoz.

A főtámogató, Jámbor János távozni készül, míg Vancsa Miklós hozzáférését letiltották az egri bankszámlához.

Velem együtt John Marshall is tulajdonrésszel rendelkezik a csapatot üzemeltető kft.-ben – vázolta a Nemzeti Sportnak a jelenlegi helyzetet Kocsis Zoltán, az Eger ügyvezetője. – A tárgyalások már régóta zajlanak közöttünk, most jött el a pillanat, hogy lépjünk. Jámbor János és Vancsa Miklós nem titkolta, nem hisznek a villanyvilágítás megépítésében, tehát az egri futball jövőjében, és ezért úgymond takaréklángon szeretnék működtetni a csapatot. Mi ezt nem szeretnénk. Mi igenis harcolni akarunk a bennmaradásért, a sikerekért. Ezért választottuk John Marshallt, és fogadtuk el az ajánlatát…”

A másik oldalon Jámbor János eddigi főtámogató, illetve Vancsa Miklós volt(?) ügyvezető.

Vancsa Miklóst annyira meglepték az elmúlt napok változásai, hogy elmondása szerint a fizetési napon át akarta utalni a játékosok és a szakmai stáb bérét, ám nem tudta, hogy Kocsis Zoltán letiltotta, így nem tudott hozzáférni a bankszámlához.

„Meglehetősen megalázó szituációba kerültem.beszélt a problémáról Vancsa Miklós a Nemzeti Sportnak – A pénzt másfél éve Jámbor János állja, ő utalja át a klub számlájára, én pedig mint a megbízottja, ezt lebonyolítom. Most viszont letiltották a hozzáférésemet a számlánkhoz. Nem is tudok mit hozzáfűzni ehhez. Úgy gondolom, az elmúlt másfél évben tisztességgel tettük a dolgunkat, újjáépítettük az egri futballt, ezek után talán megérdemeltük volna, hogy tájékoztassanak bennünket, elsősorban Jámbor Jánost, hogy milyen tárgyalások zajlanak a háttérben. Nem szeretném minősíteni mindazt, ami most velünk és az egri klubnál történik. A játékosokat mindenesetre tájékoztattam, hogy a kialakult helyzetben nem tudjuk utalni a fizetésüket, azt már ne tőlünk várják. Nekem határozatlan időre szóló szerződésem van a klubbal, de a jelek szerint már semmiféle érdemi döntést nem hozok itt…”    

Úgy hírlik, John Marshall saját apparátust hoz, így akár a szakmai stábban is változtathat. Hallani, hogy Simon Antal helyét akár Mészáros Ferenc, vagy a korábban a Ferencvárost trenírozó Bobby Davison veheti át.

Simon Antal szűkszavúan kommentálta a híresztelést: „Igyekszem a munkára, a szakmára koncentrálni. Velem és a játékosokkal még semmit sem közöltek az esetleges változásokkal kapcsolatban.”

Az angol tulajdonosnak így jelen pillanatban két frontra is figyelnie kell: Bent kell tartania az Egert az NB I-ben, a Vácot pedig az NB II-ben. Amennyiben a Vác bennmarad a másodosztályban, az Eger pedig kiesik, úgy valamelyiktől meg kell válnia John Marshallnak. Mert azonos bajnoki osztályban egy tulajdonosnak nem lehet két csapata…

Gavalovits Sándor