Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Légiósfigyelő: remekelnek görögországi légiósaink; Háttérben a Bundesliga-sok

Finoman szólva is formán kívül játszik, a magyar légiósok többsége. Kivétel ez alól talán csak a hellén bajnokság, ahol a két kapus, és az egyetlen mezőnyjátékos is csapatának szerves része. Angliai légiónk létszáma nagyon alacsony, talán ennek is tudható be, hogy nem igazán tudunk onnan sem jó hírrel szolgálni. Tessék tovább fáradni!

Anglia – Championship
Az angol második vonalban két honfitársunkat foglalkoztatják. Sajnálatos módon mindketten vesztes együttes tagjai voltak. Bogdán Ádám, és a Bolton előtt az utóbbi időben felcsillant a feljutás reménye, ám ehhez rájátszást ígérő pozícióba kéne evickélniük. A Futács Márkót kölcsönben foglalkoztató Blackpool-nak inkább kiesési gondjai lehetnek, bár négy pontra van, a még kieső helyen álló Peterborough-tól, akitől pont a hétvégén kapott ki. A magyar támadó csereként lépett pályára a 81. percben.
Ipswich Town – Bolton Wanderers 1-0
Blackpool – Peterborough United 0-1

League One
Bravúros döntetlent csikart ki, a listavezető ellen, a kiesésre ítélt Portsmouth. Gyepes Gábor a szokásoknak megfelelően a kezdőcsapat tagja volt a Pompey-ban, amely a megszerzett egy ponttal sincs kint a csávából. A él-angliai együttes öt fordulóval a vége előtt hét ponttal van lemaradva, a még túlélő helyen szerénykedő Scunthorpe mögött.
Doncaster Rovers – Portsmouth 1-1

Németország – Bundesliga
Mindössze ketten lehettek (volna) a pályán, a Bundesliga-ban foglalkoztatott magyar játékosok közül. Hárman, ilyen-olyan oknál fogva nem is voltak nevezve. Szalai Ádám, bár továbbra is a Mainz alapembere, kényelmetlen statisztikai adat, hogy február 10. óta nem talált a kapuba. Klubja, az FSV 0-0-t játszott a Hoffenheim-mal, így feljött a tabellán a hatodik helyre. Hiába szerzett gólt Hajnal Tamás, a hétközi Lazio elleni EL meccsen, hétvégén újra csak a kispados szerepét osztotta rá Labbadia mester. A frankfurti sikerével a Stuttgart négymeccses vereség sorozatát szakította meg, akik ezzel a győzelemmel a ,,szédítő” 12. helyre léptek fel a tabellán.
Hoffenheim – FSV Mainz 05 0-0
Eintracht Frankfurt – Vfb Stuttgart 1-2

Bundesliga 2
Király Gábor kivédte volt szerelme, a Hertha szemét is. Pedig nem kellett attól félnie az 1860 Münchennek, hogy illedelmes vendéggel lesz dolga, a listavezető esetében. Ennek ellenére a veterán magyar kapus kapott gól nélkül húzta ki a meccset, apró szépséghiba, hogy a támadók a hazaiaktól is terméketlenek maradtak. A ,,Kis München” feljött a 6. pozícióba, bár nyolc ponttal van elmaradva, a 3., osztályozós szerepre ácsingózó ’Lautern-től.
1860 München – Hertha BSC 0-0

Spanyolország – Primera Division
A Real Zaragoza magyar válogatott védekező középpályása, Pintér Ádám tizedik alkalommal volt kezdő kenyéradója színeiben, ha csak pusztán a bajnokságot nézzük. Azonban nem sok öröme volt a pályára lépésben a 23 esztendős játékosnak, hiszen 4-0-ra elpáholta őket a Sevilla. A Zaragoza mindössze 17., azaz éppen, hogy csak nincs a kiesőzónában.
Sevilla – Real Zaragoza 4-0

Olaszország – Serie A
Továbbra sem élvezi edzője bizalmát Tőzsér Dániel, aki már nem először lett lecserélve, a két félidő közti szünetben. Így aztán nehéz is jól teljesíteni, főleg egy ilyen bukdácsoló csapatban, mint a Genoa, amelyet most a Fiorentina vert el. Tőzsérék csak 17-ek, így még könnyedén kipottyanhatnak.
Fiorentina – Genoa 3-2

Serie B
Változatos hétvégén túl, három itt játszó légionáriusunk. A Milan tulajdonában lévő Filkor Attila nem lépett pályára, az idegenben nyerő Pro Vercelli-ben, végig a padot melegítette Padova-ban. Feczesin Róbert 14 percet kapott az Ascoli együttesében, amely 1-1-et sajtolt ki magából, a feljutásra váró Juve Stabia ellen. Laczkó Zsolt, hosszúra nyúlt felépülése után, zsinórban harmadik bajnokiján kezdett, bár a Vicenza újfent kikapott. Szomorú, de tény, hogy mindhármuk együttese a kiesés ellen harcol, szorítsunk nekik ennek elkerüléséért!
Juve Stabia – Ascoli 1-1
Padova – FC Pro Vercelli 0-1
Vicenza – Ternana 0-1

Svájc – Raiffeisen Super League
Már egy hónapja nyeretlen a Sion, bár legalább most nem kapott ki a Gennaro Gattuso vezényelte együttes, amely most inkább védekező középpályásként számított Vanczák Vilmos játékára, az új, három védős felállásban, amivel az olasz legenda próbálkozik.
BSC Young Boys – Sion 0-0

Dánia – Superligaen
Vadócz Krisztián végig a gyepen volt csapatában, az Odense-ben. Sajnos azonban az OBK ismét győzelem nélkül maradt, így már december 1-je óta nyeretlenek a ligában. A két klub, az eredmény hatására helyet cserélt egymással a tabellán, tehát az Aarhus már 5., míg az Odense eggyel mögötte helyezkedik el.
Aarhus – Odense BK 2-1

Görögország – Super Leauge
Ismét hiba nélkül hozta le a liga sztár kapusa, Megyeri Balázs, a már bajnok Olympiakosz soros meccsét, most éppen a Kerkira otthonában. Fülöp Mártonon szintén nem lehetett kifogni, sőt Lencse László egy gólpasszt is kiosztott, tehát manapság a hellén futball az igazi magyar békesziget.
AO Kerkira – Olympiakosz Pireusz 0-1
Atromitosz Athén – Aszterasz Tripolisz 0-2

Balogh József