Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tizedszer sem tudott győzni a Honvéd a Kecskemét ellen – Videó

Döntetlenre végzett egymással a Budapest Honvéd és Kecskemét. Az eseménydús első félidőt egy visszafogottabb második játékrész követte, gólt azonban egyik csapat sem tudott szerezni szombat délután.

A Kecskemét a fővárosi csapat igazi mumusának tekinthető, hiszen a bajnokságban eddigi kilenc találkozójuk során egyszer sem tudta győztesen elhagyni a pályát a Budapest Honvéd. Kiváló időjárás, szinte nyári meleg fogadta a csapatokat tizedik NB I-es összecsapásuk során, amelyet a vendégek kezdtek aktívabban. Horváth Ferenc csapata már az előző fordulóban az Újpestet is meglepte egy-egy szögletvariációval, amiből maradt még a Honvéd ellen is. Majdnem egy ilyen variációt követően szerezték meg a vezetést ötpercnyi játék után, Kemenes azonban hárítani tudott. A helyzetre a XIX. kerületiek kapufával válaszoltak, majd Lanzafame percei következtek. A lendület fél óráig tartott, utána visszavett a tempóból mindkét csapat. Az első félidőben egy jó iramú találkozót láthattunk, ahol a hazaiak dolgoztak ki több helyzetet, ám Antal Botond ha kellett, akkor bravúrral hárított.

A második félidőben már kisebb volt az iram, helyzetet is kevesebbet láthatott a közönség. A találkozó legnagyobb helyzetét Balázs Zsolt hagyta ki húsz perccel a vége előtt: egyedül állt szemben a kapussal, nyolc méterről azonban nagyon csúnyán a kapu fölé emelt. A végén még Lanzafame és Nagy Gergő kísérletezett a gólszerzéssel, Antal azonban mint az egész meccsen, ezúttal is helyén volt.

Budapest Honvéd – Kecskemét 0:0
Bozsik Stadion, 2000 néző Vezette: Oláh Gábor

Honvéd: Kemenes – Lovric, Ignjatovic, Tandia, Baráth – Hidi (Bobál, 58.), Zivanovic, Vécsei Nagy G., 70.) – Tchami (Ikenne-King, 65.), Lanzafame, Martinez

Kecskemét: Antal – Mogyorósi, Vaskó, Varga R., Forró – Vukasovic – Pekár (Savic, 81.), Ioseliani (Burgos, 59.), Mohl – Salami, Balázs Zs. (Yannick, 69.)
Sárga lap: Forró (45.), Lanzafame (75.), Yannick (85.), Mogyorósi (88.)

Edzői nyilatkozatok:

Marco Rossi: „Sok helyzetünk volt az első félidőben, és a másodikban is akadt néhány, de ma nem voltunk elég hatékonyak. Kicsivel több szerencsével nyerhettünk volna”

Horváth Ferenc: „Viszonylag jó mérkőzést láthattunk, voltak helyzetek itt-ott, az kellett volna, hogy egyet értékesítsünk, akkor még szebb lenne, de azt hiszem, hogy helyt álltak a srácok. Egy klasszis hiányzik, aki a tizenhatoson belül be tudja fejezni a játékunkat.”

Móra Tamás