Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ferencváros: Albert-szobor, az ultrák metróznak

Ha a stadion nem is lesz elnevezve, szobrot mindenképpen kap az egyetlen aranylabdásunk a Fradi-pálya előtt. Az ultrák Kispestre nem veszik igénybe a közös autóbuszozást, inkább metróznak.

Albert Flórián bronzszobrot kap az új aréna előtt. – blikk.hu

„Méltó emléket állít Albert Flóriánnak a Ferencváros. A „Császárnak” becézett legendáról több mint háromméteres, egész alakos bronzszobor készül, amelyet az idén átadandó új futballstadion előtt helyeznek el.” – írta a Blikk pénteki száma. A szobrot elkészítő Kligl Sándor művész megtisztelőnek tartja, hogy őt választották ki a mű elkészítésére: „Hatalmas megtiszteltetés, hogy engem kértek fel a munkára. Albert Flórián fantasztikus futballista volt, sokszor láttam játszani, érte tényleg érdemes volt kilátogatni a stadionokba. Soha nem feledem a góljait, a cseleit, ahogy azt sem, többször utaztam vele együtt a villamoson, a példaképpel, a legendával.” Az alkotó hozzátette, sok nagy munkát elvégzett már, de a mostani a legemlékezetesebb számára. „Ilyen monumentális művet még nem készítettem. Különleges érzésekkel fogtam neki a létrehozásához, hiszen ahogy már említettem, rajongtam Albert Flóriánért.” – fogalmazott a 69 esztendős szobrász, aki csütörtökön megmutatta a szobor viaszmását a 2011-ben elhunyt aranylabdás legenda gyermekeinek. „Megható, ugyanakkor felkavaró érzés volt rápillantani édesapánk készülő szobrára. Tényleg élethű az alkotás.” – mondta meghatottan ifj. Albert Flórián.

Kispestre is csak a különbuszosokat engedik be, az ultrák metróznak

Előzetesen csak a busszal érkezőket engednék be a vendégszektorba vasárnap. – Belkovics Krisztián (cokekris1.fotoalbum.hu)

A kispesti klub tulajdonosa, George F. Hemingway is csak a külön erre a célra beállított buszokkal érkező szurkolókat hajlandó beengedni a vasárnapi bajnokira. Az ultrák azonban nem kérnek ebből. A Green Monsters szurkolói csoport a Fradimob.hu-n tett közzé felhívást:
„B-közép!

Szurkolótársaink!
Vasárnap 14:00-kor találkozunk a Népligetben, ahonnan legkésőbb 14:30-kor együtt megyünk a megszokott módon (metróval) Kispestre.
Legyünk minél többen!
Hajszoljuk győzelembe a csapatunkat!
GM 95”

A következőkben a kispestiek által a vasárnapi rangadóra érvénybe léptetett pályarendszabály olvasható: „A Honvéd pályarendszabályának értelmében kizárólag az tud belépni a vasárnapi mérkőzésre, aki a meghirdetett, kialakított gyülekezőhelyen (Üllői út-Könyves Kálmán u. sarok) 2014. április 20-án 13:30 órától 15:00 óráig terjedő időszakban megjelenik, és ott érvényes belépőjeggyel belépésre jelentkezik. A Bozsik Stadion vendégszektorába csak a különbusszal, szervezetten utazó résztvevők léphetnek be. Az a szurkoló, aki nem a szervezett és meghirdetett jegyellenőrzést, utaztatást választja, nem tudja megközelíteni a vendégszektor bejáratát és nem léptethető be a sportrendezvény helyszínére.” – olvasható a Ferencváros honlapján.

Az ultrák külön utaznak. – nso.hu

Mint ismert, az Újpest elleni találkozóra is csak az előre meghirdetett buszos utazókat engedték volna be, de végül a metrózók is bejutottak, ha volt jegyük. Vélhetően ezúttal akadhatnak majd problémák a beléptetésnél. A hangulattal ellenben nem lesz gond, mivel a kispesti drukkerek telt házat varázsolhatnak a saját szektorukban. „Megkérünk mindenkit, hogy jegyét elővételben váltsa meg a meccsre, kezdés előtt már fél órával jöjjön be a Kanyarba és segítsen a koreográfia kivitelezésében, utána pedig olyan lelkesedéssel szurkoljon a lelátón, ahogy azt a csapattól elvárja játékban való hozzáállásban.” – fogalmaztak a kispesti drukkerek nyílt levelükben.

A találkozóra vasárnap 16.30-as kezdettel kerül sor a Bozsik stadionban.

Gavalovits Sándor