Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Folytatódik a küzdelem a tabella elején és végén – előzetes

A hétvégén már a 35. fordulót rendezik az angol labdarúgó bajnokságban (Premier League). Óriási csaták várhatóak ebben a körben is, hiszen a bajnoki cím, az európai kupaindulást jelentő helyek és a kieső csapatok kiléte is nyitott kérdés még.

A forduló nyitómeccse egy londoni rangadó is egyben. Az idényben szeszélyesen játszó Tottenham a Fulhamet fogadja. A hazaiak még mindig az Európa Liga indulást jelentő helyekre pályáznak. Ha a Spurs-nek szüksége van a 3 pontra, mit mondhatnak a Fulhamnél? Felix Magath csapata ugyan az utolsó két mérkőzését megnyerte, de még ígyis a kiesőzónában tanyázik, viszont a hátrányuk mindössze 2 pontra csökkent a 17. és már bentmaradó helyen álló Norwich-hoz képest.

Szombat délután négy mérkőzést rendeznek. Az utolsó négy meccsét elveszítő Aston Villa a Southamptonnal csap össze. A sorozatos vereségek miatt a birminghamieket lassan a kiesés szele is meglegyinti, míg a Szentek nyugodtan játszhatnak, mert sem a kiesésre, sem pedig európai kupaindulásra nincs már esélyük. Hasonló a helyzet a Cardiff-Stoke és a Newcastle-Swansea párharcoknál is. A Cardiff a kiesőzónában foglal helyet, míg a Swansea-t csak 3 pont választja el ettől. A Newcastle és a Stoke pedig már hátradőlhet, mert már bebiztosították, hogy jövőre is az angol élvonalban szerepelnek majd. A West Ham-Crystal Palace összecsapáson a hazai csapatnak meg kellene állítania az utóbbi négy meccsét megnyerő Palace-t, hogy ellépjen a tabella hátsó részétől.

A szombat esti mérkőzésen mindkét csapatnak égetően szüksége van a győzelemre. A Chelsea-nek mindenképpen nyernie kell, hogy legyen még esélye a bajnoki címre. José Mourinhónak arra is figyelnie kell, hogy a csapata kedden az Atletico Madriddal játszik a BL-ben, míg hétvégén a Liverpoollal csapnak össze, amely mérkőzés akár a bajnoki címről is dönthet. A Sunderland emberemlékezet óta nem nyert és a tabella utolsó helyére sodródott. Azonban a londoni Kékeknek nem szabad félvállról venni a mérkőzést, hiszen a Sunderland szerdán a Manchester City otthonából hozott el egy pontot, ami akár három is lehetett volna, ha a sunderlandi kapus, Vito Mannone nem kap egy potyagólt a 88. percben.

Szombat
13:45 Tottenham – Fulham (Digi Sport1)
16:00 Aston Villa – Southampton
16:00 Cardiff – Stoke
16:00 Newcastle United – Swansea
16:00 West Ham United – Crystal Palace
18:30 Chelsea – Sunderland AFC (Digi Sport1)

A vasárnap a listavezető Liverpool norwich-i vendégjátékával indul. Nem lesz könnyű dolguk a Vörösöknek, mert a Norwich ugyan nincs jó formában, de mindent megtesz, hogy elkerülje a kiesést. Emellett ha győz a Chelsea szombaton plusz nyomást tehet a liverpooli lábakra. Az Arsenal hétközben visszatalált a győzelem útjára és újra a BL-indulást jelentő 4. helyen áll. A hétvégén a Hull City vendégeként szerepelnek az Ágyúsok, akik még nem mondhatják magukat biztos bentmaradónak. Ez a két csapat csap majd össze májusban az FA-kupa döntőjében is. A vasárnapi utolsó meccs a forduló rangadója. Az Everton azt a Manchester Unitedet fogadja, akinek kispadján a korábbi Everton menedzser, David Moyes ül. A skót szakvezetőnek ez lesz az első meccse a Goodison Parkban, mint a vendég csapat edzője. A Vörös Ördögöknek még van esélyük megmenteni az eddig pocsékul sikerült szezonjukat és Európa Liga indulást jelentő pozíciót elcsípni, az Everton pedig még nem mondott le a Bajnokok Ligája indulásról.

Vasárnap
13:00 Norwich – Liverpool (Digi Sport1)
15:05 Hull – Arsenal (Digi Sport1)
17:10 Everton – Manchester United (Digi Sport1)

Manchesterben játszák a forduló zárómérkőzését. Az utolsó négy meccséből mindössze egyet megnyerő Manchester City győzelmi készerben lép pályára, ha még életben akarja tartani halvány esélyét a bajnoki cím megszerzésére. A Gera Zoltánt sérülés miatt nélkülöző West Brom pedig mindössze 6 pontra van a kiesőhelyektől, így egy-két győzelemre még szüksége van a csapatnak a bentmaradáshoz.

Hétfő
21:00 Manchester City – West Bromwich (Digi Sport1)

Lovász Krisztián