Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gera a könnyeivel küszködött a meccs után

Tegnap este drámai mérkőzés után 2-3-ra kikapott a magyar labdarúgó-válogatott Svájctól. A meccs után Gera Zoltán és Szalai Ádám is értékelt. 

Hungary v Switzerland - World Cup 2018 Qualifier

Forrás: REUTERS/Balogh László

Gera Zoltán, a magyar válogatott középpályása a meccs után nyilatkozott csalódottan az M4 Sport riporterének a vereség után.

“Sajnos voltak hibáink, amikből Svájc betalált. Ellenfelünk kíméletlenül kihasználta a lehetőségeket, melyeket kapott tőlünk. Nagyon sajnálom ezt a vereséget. Úgy érzem, jó meccset játszottunk, megvolt minden esélyünk a győzelemre. Nehéz megemészteni, hogy az utolsó pillanatban egy ilyen gólt kaptunk, de fel kell állnunk, mert hétfőn újabb találkozó vár ránk. Nagyon csalódott vagyok. Óriási élmény volt játszani, és nehéz most bármit mondani. “

A magyar válogatott kétszer is egyenlíteni tudott Szalai Ádám révén. A Hoffenheim csatára a Nemzeti Sportnak nyilatkozott a mérkőzés után. Ő sem tudta leplezni csalódottságát, hiszem szerinte is jól játszott a csapat, viszont a svájciaknál látszott az, hogy játékosaik topligákból jöttek.

“Hasonló jó játékot mutattunk, mint amit hónapok óta és az Eb-n is, de a végén elveszteni a meccset mindig fájó, főleg egy ilyen fontos meccset. Mindig is mondtam, hogy máshogy nem fog menni, ha a válogatott játékosok nem elit ligákban játszanak hétről-hétre. Láthattuk most is, hogy a svájciak semmi extrát nem mutattak, de kevesebbet hibáztak, és folyamatosan olyan szinten játszottak, ami miatt egy erős csapatnak nevezhetjük őket. Remélem, hogy az utánunk jövő fiatalok közül egyre többen fognak meghatározó szerepeket játszani a topligákban. Akkor beszélhetünk majd egy sikeres válogatottról, amikor úgy mehetünk neki egy Svájc elleni meccsnek, hogy mi vagyunk az esélytelenek.”

Szigeti Andrea