Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Stadionbezárással sújthatják az Újpestet

Mint ismeretes, nem zajlott le szurkolói incidens nélkül a 215. örökrangadó, melyen a Ferencváros szurkolói nem vettek részt, s helyette a Groupama Aréna szobránál tüntettek több ezren meccsnézés keretein belül. Az Újpest szurkolói azonban kitettek magukért, pontosabban egy ember, aki miatt akár stadionbezárással is sújthatják a klubot és az összes szurkolót.

Kép Forrása: flickr.com

Történt ugyanis, hogy egy a nézőtérről érkező tárgy fejen találta Lipcsei Péter testvérét a Ferencváros gyúróját, akinek fejbőre felszakadt és vérezni kezdett. Az MLSZ tájékoztatása szerint az eset bekerült a jegyzőkönyvbe írja a Bors, ezáltal pedig szankcióra van kilátás. A pénzbüntetés borítékolható a pirotechnikai bemutató végett és jobb esetben a sérülést okozó szurkoló végett, ám nincsen kizárva az sem, hogy stadionbezárással sújtják az Újpest labdarúgócsapatát.

Íme a hazai csapat közleménye az esettel kapcsolatban – “Az Újpest Football Club sajnálatát fejezi ki és elnézést kér a Ferencvárosi TC-től valamint Lipcsei Gábortól, a csapat gyúrójától, aki a tegnapi derbi elején megsérült. Klubunk mélységesen elítél minden sportszerűtlen cselekedetet, sportszerűtlen szurkolói magatartást! Mindent megpróbálunk, hogy az elkövetőt megtaláljuk. Klubunk mindent elkövet, hogy a közeljövőben ehhez hasonló eset ne forduljon elő. Bízunk benne, hogy mindez nem árnyékolja be az egyébként remek hangulatú Újpest FC- Ferencvárosi TC mérkőzést.”

A FociClub.hu főszerkesztője így vélekedik a történtekkel kapcsolatban – “Mélyen elszomorítja az embert, hogy ez megtörténhet, hogy egyes emberek ezért mennek ki a mérkőzésekre! Az Újpest közleményben elnézést kért és megígérték a tettes kézre kerítését, úgy gondolom ennél többet nem tudnak tenni. Ami a szankciót illeti, nagyon remélem, hogy nem zárják be a Szusza Ferenc Stadiont, igazságtalan lenne ugyanis egy ember embertelen tette miatt ne több ezer szurkoló bűnhődjön, olyan fanatikusok, akik szurkolni járnak ki és nem pedig vandálkodni.”

Arrow