Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Agüero zsenije döntött a rangadón – videóval

A sorsolás kiszámíthatatlansága, hogy a Premier League 8. fordulójának rangadójával indult el a hétvégi meccsözön. Az Etihadban a Manchester City azt a Tottenham Hotspurt fogadta, melyet az elmúlt két alkalommal 11-1-es összesítéssel intézett el.

 

Kép forrása: 101greatgoals.com

Manchester City- Tottenham Hotspur 4-1 (2-1)
Manchester, Etihad Stadium 45.549 néző. Vezette: Jonathan Moss
Manchester City:
Hart – Clichy, Demichelis, Kompany, Sagna – Fernando (Yaya Touré 76.), Lampard (Fernandinho 27.), Jesús Navas, Milner, David Silva (Jovetics 70.) – Agüero.
Tottenham Hotspur: Lloris – Dier, Kaboul, Fazio, Rose – Capoue (Dembélé 60.), Mason (Vertonghen 70.), Lamela (Townsend 60.), Eriksen, Chadli – Soldado
Gólszerzők: Agüero (13., 20- büntető, 68.- büntető, 75. ) ill. Eriksen (15.)
Sárga lap: Navas (56.) ill. Mason (33.), Dier (37.)
Piros lap: Fazio (67.)

A mérkőzés ennek megfelelően indult, a kezdeti tapogatózást gyorsan felváltotta a sodró lendület, és helyzetek sokaságát jegyezhettük fel. Az első komoly lehetőség Ryan Mason előtt adódott, aki egy Lamela- Soldado összjátékot követően kilépett a védők között, és a spanyoltól kapott labdát Hartba rúgta. Felébredt a City, gyorsan megrázta magát a kékek támadósora. Előbb Silvát állították meg lesen, majd Jesús Navas jobb oldali beadását fogta bajosan Lloris, de egy perccelkésőbb már nem volt ellenszer. A 13. percben a Tottenham védői körülményesen passzolgattak a 16-osuk előtt, Milner és Lampard volt a labda útja, majd az egykori Chelsea játékos Agüeróhoz passzolt, aki egy szép csellel hintába ültette Kaboult, és kilőtte a hosszú alsót. Nem örülhettek sokáig a kékek hívei, mert szinte azonnal a középkezdés után Fernando nem tudta lekezelni a labdát a félpályánál, amit könnyedén megszereztek a londoniak, így három az egy ellen támadhatott a Spurs, és a dán Christian Eriksen ezúttal nem hibázott. A játék továbbra is lüktetett, ami főként a hazaiak érdeme, és gyorsan meg is lett az eredménye. Lampardot rúgták fel hátulról a büntetőterületen belül, és a jogos tizenegyest a rekordokra törő Sergio Agüero lőtte magabiztosan a bal alsóba, Lloris az ellenkező irányba vetődött, esélye sem volt hárítani. Sergio Agüero lett a Manchester City történetének legeredményesebb játékosa. Ismét vezetnek a hazaiak.Ezek után a hazaiak rohamai nem szűntek meg, ismét Agüero próbálkozott közelről, de Lloris a középre tartó lövést ezúttal megfogta. A játék pár percre Lampard sérülése miatt megszakadt, az angol klasszis a combját fájlalta, helyére Fernandinho érkezett.A Tottenham sem adta fel, Eriksen szabadrúgásból veszélyeztetett, de a 31. percben ismét tizenegyest kap a City egy buta szabálytalanság után. Kaboul nem tudja tartani a lépést a kékek támadóival, David Silvát csak felrúgni tudta a tizenhatoson belül. A megítélt büntetőt természetesen Agüero vállalta magára, aki ezúttal középre helyezte a labdát, de Lloris lábáról kipattant a labda, az ismétlés pedig a kapu fölé szállt. Egy perccel később ismét Kaboul volt a főszereplő, Agüero egy versenyfutás után lehagyta, majd ismét beültette az argentin hintába a franciát, és csak Llorison múlt, hogy nem növelte előnyét a hazai csapat.A félidő végét még megnyomták a csapatok, akadt helyzet Eriksen, és Mason előtt is, amire Milner, és Navas válaszolt egy- egy távoli lövéssel, de gólt már nem láthattunk az első játékrészben.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. A Manchester City igyekezett a kapujához szegezni a Tottenham csapatát, erről egy Agüero lövés, majd egy gyors kontrát követően Navas igyekezett gondoskodni. Ami a hazai oldalon bejött kétszer is, itt elmaradt, Eriksen lövését Sagna hatástalanította kézzel, de a büntető ezúttal elmaradt. Ám öt perccel később már harsant a síp, mikor is Demichelis addig szerencsétlenkedett Soldado mellett a jobb oldalon, hogy a spanyol belépett a tizenhatoson belülre és az argentin már csak felrúgni tudta. Újabb tizenegyes, immár a harmadik a meccsen. A sértett Soldado állt a labda mögé, és a bal alsóba helyezett labdát Joe Hart tolta ki, hatalmas bravúrral. Maradt a hazai vezetés, és a kihagyott Spurs büntető három perc múlva bosszulta meg magát, amikor Fazio rántotta le Agüerót a kapu előterében, amiért járt a piros, és a menetrendszerű büntető, immáron a negyedik. És ki más állt a labda mögé, mint a triplázásra hajtó Sergio Agüero, akinek harmadszorra nem remegett meg a lába, és erőből bevágta a bal alsóba a labdát. Mesterhármas! Végképp eldőlni látszott a meccs, az immár emberhátrányban játszó Tottenham innen már nem reménykedhetett igazán a pontszerzésben. Főként azért, mert ezen a mérkőzésen az igazi küönbséget az a Sergio Agüero jelentette, aki a 75. percben egy hosszú előreívelés alkalmával egy újabb gyönyörű szólóból bevágta a negyedik gólját a mérkőzésen, és beérte Diego Costát a góllövőlista élén. A Manchester City csakúgy, mint az előző két mérkőzésen, most is alaposan ellátta a Spurs baját, és továbbra is üldözi a tabella élén álló Chelsea-t.


All Goals – Manchester City 4-1 Tottenham – 18… by akainuxace
Demmel László