Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zárul már a női bajnokság ősze – a 11. forduló elé

Az utolsó kör következik ősszel a Jet-Sol Ligában. Meglepetésekre ezúttal nem kell számítani, bár néhány csapat megszorongatná esélyesebb ellenfelét.

Fogyva bár, de törve nem

Hogy miért idézzük Vörösmarty örökbecsűjét? A Femina egyre jobban elfogyott az őszi idény végére, nem elég, hogy korábban sérülés miatt Zólyomi Rebeka, Folk Zsuzsanna, Kanta Krisztina, Hegyi Szilvia, Tasnádi Rita is hosszú heteket hagy/hagyott ki, a záró körben Balogh Henrietta és Szeitl Szilvia sem szerepelhet. Előbbi bokasérüléssel dőlt ki a Dorog elleni múlt heti találkozón, utóbbi pedig a kiállítás sorsára jutott. Így foghíjas csapattal látja vendégül a címvédő, és listavezető MTK-t Herczku István együttese. De a vendégek szakvezetője sem irigykedhet e téren, mert Szőcs Réka sérülten is világklasszis módon őrzi a kékek hálóját, Kaján Zsanett betegség miatt hagyott ki edzéseket az elmúlt hetekben. Igaz, amíg a palotai hölgyektől csak Szeitl Szilvia lépett pályára a hétközi, Macedónia elleni válogatott találkozón, addig Szőcs Réka, Hummel-Smuczer Angéla, Pádár Anita, Demeter Réka és Tell Zsófia is játszott, ki több, ki kevesebb időt. Nos, az MTK számára még tartalékos felállásban sem jelenthet gondot a Femina, bár a piros-fehérek a dorogi sikerből önbizalmat merítve szeretnék megrángatni az oroszlán bajszát, vagy akár ki is szakítani, azaz véget vetni a veretlenségének. Ha netán sikerülne, az a bajnokság eddigi legnagyobb meglepetése lenne. No, de ez a jövő zenéje.

Csörög már a Diófa?

Kétségtelenül fontos bajnoki előtt áll a Dorog és az Astra, hiszen azzal, hogy Szabados György tanítványai vereséget szenvedtek a Feminától, az Astra pedig legyőzte az Újpestet, rendkívül izgalmassá vált a csata a felsőházba jutásért, persze azért Dombó János és a hazaiak trénere is tudja, hibák már nemigen férnek bele az alapszakaszban, ha meg szeretnék őrizni aktuális pozíciójukat. A negyedik fordulóban ugyan magabiztosan nyertek a csepeliek, ámde ne higgyük, hogy ezúttal is így lesz, lévén a piros-feketéket fűti a bizonyítási és a visszavágási vágy. Nem lesz tehát könnyű a mérkőzés. Egy vereséggel könnyen bajba kerülhet egyik vagy másik csapat, a döntetlent talán aláírná mindkét szakvezető, mert így némi lélegzetvételhez juthatnak a tavaszi hadjárat előtt. Újabb sérültekről nem érkezett hír, így hazai oldalon lassan ismét teljes lesz a keret, főleg, hogy Karina Andrusková is visszatért a múlt héten. Az Astra továbbra is Csorbai Nikolett hiányát érezheti meg leginkább, de csapatként könnyen tudják pótolni a fiatal kora ellenére is alapember támadót. Az azonban kétségtelen, amelyik együttes nyer szombaton, nyugodtabban készülhet a tavaszra.

Egyértelmű esélyes a miniderbin

Szintén szombaton lép pályára az ősszel kilencet kapó, és egyre inkább lemaradó Újpest hazai környezetben a Ferencváros ellen. Oroszi Sándor csapata nem tartozik a meglepetéscsapatok közé, pedig az állományt tekintve semmiképp sem lóg ki a mezőnyből, mégis botladozik. A Ferencváros viszont – leszámítva az MTK elleni ütközeteket – számolatlanul rugdossa a gólokat. Ez meg is látszik a táblázaton, mert bár Pádár Anita vezeti fölényesen a mesterlövészek listáját, nincs kimondottan olyan játékosa, aki egymaga vezérré lépne elő, hiszen a zöld-fehérek ereje pontosan a csapategységben rejlik. Ami azonban a góllistát illeti, Mosdóczi Evelin kétségkívül kiemelkedik a fiatalokkal teletűzdelt Fradiból, akiket ráadásul egyre több szurkoló buzdít a pálya mellől. Hogy szombat este hét körül mennyit számlálnak össztermésként, nagyban függ a lilák formájától, mert azt ne feledjük, a hazai védelem olykor hajmeresztő mutatványokat képes felvonultatni, és hiába a válogatottban szerdán első hivatalos meccsén védő Bíró Barbara bravúrjai, az ellenfél kapuja elé nem érhet oda. Ennek következtében az őszi kilencet mindenképpen csökkentenék Újpesten a két csapa között.

Szombathelyi diadal borítékolható

A forduló és egyben az ősz záró meccsére Szegeden kerül sor, ahol a kiesés elkerüléséért harcoló Szeged a Viktóriával találkozik. Az edzőváltás kétségkívül jót tett a vendégeknek, ám ne feledjük, a mezőny jelenlegi leggyengébb együttese fogadja a vasi megyeszékhely csapatát. A két csapat fordított pályaválasztással lejátszott bajnokiján a sárga-kék-fehérek imponáló, 8-1-es sikert arattak, nagy kérdés, ezúttal is lesz-e legalább ekkora különbség a SZAK ellen. De nem kell messzire menni, a közelmúltban magabiztosan verték Bánfalvi Attiláék a Feminát, igaz rá egy hétre ötöst kaptak a címvédőtől, így lehet azt mondani, kiismerhetetlen a Viktória. Cserenkó Szabolcs tanítványai ellenben nem. Ám lehet, hogy most fordul a kocka és a SZAK meglepi esélyesebb vetélytársát?

A program:
2014. november 29., szombat
13.00 Dorogi Diófa SE – Astra HFC
Buzánszky Jenő stadion, vezeti: Miráki Gábor (Szántó Ruben, Bábszki Gábor)

13.00 1. FC Femina – MTK Hungária
Budai II. László stadion, vezeti: Gráf András (Gyöngy Krisztina, Laklia Ágnes)

17.00 UTE ProfiSport – Ferencvárosi TC
Bánka Kristóf Sportközpont, vezeti: Király Gergő (Lovász László, Takács Zoltán)

2014. november 30., vasárnap
14.00 Szegedi AK – Viktória Trend-Optika
Felső Tisza-parti stadion, vezeti: Soós István (Takács János, Balázs Erika)

A bajnokság állása:
1. MTK 30 p. (35-2), 2. Ferencváros 24 p. (44-10), 3. Astra 19 p. (23-11), 4. Dorog 18 p. (27-21), 5. Femina 12 p. (11-19), 6. Viktória 7 p. (19-29), 7. Újpest 5 p. (12-31), 8. Szeged 1 p. (3-51)

Gavalovits Sándor