Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dortmund: Reus 170 milliós büntetést kapott!

Úgy fest, hogy Marco Reus a Borussia Dortmund sztárja azt hitte, neki mindent szabad. A német Bild bírósági forrásokra hivatkozva közli, hogy a középpályás 540 ezer eurós (170 millió forint) bírságot kapott jogosítvány nélküli vezetés végett. Az ügyet egészen 2011-ig göngyölítették vissza…

Kép Forrása: bild.de

Kép Forrása: bild.de

Szép autó az Aston Martin, ám attól, hogy valaki sztárfocista, rá is vonatkoznak a törvények, szabályok. Ezt Reus félredobta és jogosítvány nélkül közlekedett autójával. Pechjére, mint kiderült, ugyanis március 18-án  edzésre érkezve a rendőrök igazoltatták, s nem tudott felmutatni személyi igazolványén kívül más okmányt a Nationalelf csillaga, akinek adatlekérése kimutatta, hogy jogosítvánnyal sem rendelkezik. habár korábban vett vezetési órákat, a jogosítványt sohasem fejezte be.

Az ügy itt vált még érdekesebbé, ugyanis az esetet követően visszamenőlegesen kiderült, hogy 2011 óta hat ízben követett el szabálysértést a Dortmund csillaga, a rendőrök rendre gyorshajtásért kapcsolták le, ám soha senki nem ellenőrizte, hogy van-e érvényes jogosítványa.

A bíróság 540 ezer eurós bírságot szabott ki, arról pedig nincsen hír egyelőre, hogy Reus meddig nem szerezhet jogosítványt. Egy biztos, mostantól vagy tömeg közlekedik, vagy sofőrt fogad.

Az érintett így nyilatkozott – “Ma már tudom, hogy túl naiv voltam, ostobaságot csináltam. Levontam a következtetéseket, nem történhet meg ilyesmi újra velem.”

Őszi Ádám