Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Ötöt vágott a Bayern, Robben duplázott – pénteki eredmények

A Bundesliga őszének rekordbajnoka könnyedén ütötte ki a másodosztályú VfL Bochumot. A bajorokon kívül még pályán volt az éllovas mögött álló VfL Wolfsburg, valamint a Hertha is.

A Bayern jól hangolt a tavaszi folytatásra – Robben duplával vette ki részét a kiütéses sikerből (forrás: sportbild.bild.de)

VfL Bochum – Bayern München 1-5 (1-2)
Gólszerzők:
Robben (26′, 78′), Dante (43′), Götze (66′), Rode (84′)

A rekorder Bayern München a német másodosztályban szereplő VfL Bochum otthonában lépett pályára 29.299 néző előtt felkészülési mérkőzésen. A második ligás bochumiak bekezdtek és meglepetésre Latza révén már az 5. percben gólt szereztek. Természetesen emiatt nem zuhantak össze a bajor játékosok, ráadásul már az első félidőben megfordították az eredményt. Előbb Robben, a 26. minutumban tudott betalálni kiegyenlítve ezzel az állást. A holland támadó után Dante is bevette a hazaiak kapuját – a brazil mindezt a játékrész hajrájában, a 43. percben tette meg.
A fordulást követően beindult a müncheni henger! A világbajnok Mario Götze révén már kettővel mentek a vendégek (66′), de még korántsem elégedett meg ennyivel a Bayern. Pep Guardiola csapatának harmadik gólja után 12 perccel ismét Robben érkezett, aki újból betalált, ezzel megduplázva góljai számát. A kegyelemdöfést Rode vitte be a végjátékban (84′), ezzel kialakult az – újabb gólparádés – 5-1-es bajor sikert jelentő végeredmény. Többször láthattunk már olyat német élvonalbeli csapatoknál, hogy az őszi szenzációs teljesítmény után a téli szünet alatt kizökkentek és tavasszal jócskán visszaesett a teljesítményük. Ettől azonban úgy tűnik, a Bayern labdarúgóinak nincs félnivalójuk, hiszen bombaformában vannak és ez a jó hangolódás még egy löketet adhat ahhoz, hogy a szezon első felében elért sikeres teljesítményt tavasszal is folytatni tudják.

A Bayern München korábbi felkészülési meccseinek eredménye:
Katar Stars – Bayern München 1-4
Al-Hilal – Bayern München 1-4

VfL Wolfsburg – Karlsruher SC 2-1 (0-1)
Gólszerzők:
Torres (5′), Bendtner (50′), Arnold (76′)

A Bundesliga második helyezettje a másodosztályú – az egykor Hajnal Tamást szerepeltető – Karlsruher SC-t látta vendégül. Ezen a találkozón is a Bundesliga 2-es csapat kezdett jobban. A vendégek hideg zuhanyt zúdítottak a Farkasokra, amikor az 5. percben Torres szerzett gólt. A kék-fehérek előnye egészen a félidő végéig kitartott.
A második játékrészt azonban a hazaiak kezdték jól, még ha az 50. minutumig tartott is az idegenben fellépő klub előnye. Ugyanis ebben a játékpercben Bendtner alakította döntetlenre az eredményt. A VfL Arnold góljával (76′) meg is fordította a meccset, és győztesként hagyhatta el a hazai együttes a pályát. A Bayern mellett tehát az éllovas helyére áhítozó Farkasok bizakodóan tekinthetnek a bajnoki folytatásra a felkészülési meccsen elért sikert követően.

A VfL Wolfsburg korábbi felkészülési meccseinek eredménye:
Ajax Cape Town – VfL Wolfsburg 1-4
Chippa United – VfL Wolfsburg 3-4

Hertha BSC – FC Thun 1-0 (1-0)
Gólszerzők:
Wagner (28′)

A német főváros élvonalbeli csapatához a svájci bajnokságból érkezett vendég. A berliniek a 28. percben Wagner révén megszerezték a vezetést a Thun ellen. A kék-fehérek első félidős gólja után már több találatot nem hozott a mérkőzés, így mind a három pénteken pályára lépő első ligás német klub sikerrel zárta felkészülési meccsét. A Berlin játékosaira ráfért már a siker, hiszen a pontvadászatban csak a 13. helyet foglalják el, viszont ezzel a győzelmükkel ők is bizakodóbban tekinthetnek a tavaszi szezon elé.

A Hertha BSC korábbi felkészülési meccseinek eredménye:
Hertha BSC – Hallerscher FC 1-3
Hertha BSC – Energie Cottbus (Bundesliga 2) 1-1
Hertha BSC – Young Boys 3-5

Nagy Dávid