Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Wolfsburg kiütötte a Bayernt! – videóval

Nagy vereségbe szaladt bele az őszi rekorder a Wolfsburg otthonában. Igaz, ebben a szezonban az ilyen arányú – s már maga a vereség – is rekord, csak éppen negatív. A VfL négy gólján Dost és De Bruyne osztoztak, a Bayern pedig padlózott.

Dost is nagy szerepet játszott csapata sikerében – érthető a wolfsburgi öröm (forrás: kicker.de)

VfL Wolfsburg – Bayern München 4-1 (2-0)
Helyszín: Volkswagen-Arena – 30.000 néző
Vezette: Tobias Welz
Gólszerzők: Dost (4′, 45+2′), de Bruyne (53′, 73′)
Sárga lap: Arnold (43′), Xabi Alonso (43′), Schweinsteiger (47′), Luis Gustavo (90+1′)

VfL Wolfsburg: Benaglio – Rodriguez, Knoche, Naldo, Vierinha – Luis Gustavo, Arnold – Caligiuri (Hunt 86′), De Bruyne, Perisic (Schäfer 81′) – Dost (Bendtner 83′)

Bayern München: Neuer – Rode (Weiser 51′), Boateng, Dante, Bernat – Xabi Alonso – Robben, Schweinsteiger, Müller (Götze 71′), Alaba – Lewandowski (Pizarro 71′)

Malandát a Wolfsburg-drukkerek örökké a szívükben őrzik (forrás: kicker.de)

Eljött a várva várt nap, a Bundesliga tavaszi szezonjának kezdete, mely egy óriási rangadóval indult. A listavezető, a bajnokság első felében pozitív rekordokat halmozó Bayern München a második helyezett VfL Wolfsburg otthonába látogatott.
A mérkőzés kezdetét megelőzően gyászszünetet tartottak a Wolfsburg fiatal – 20 esztendős – , január 10-én tragikusan elhunyt belga játékosának, Junior Malandának az emlékére.
A meccs előtt még bizakodhattak a vendégek a több sérült ellenére is, persze a hazaiakat sem lehetett leírni, sőt! Ráadásul mindezt már a 4. percben Dost bizonyította is, aki góljával sokkolta a münchenieket, az otthoni publikumot viszont érthető módon feltüzelte. A gólszerző de Bruyne-től kapott passzt a sikeres befejezés előtt, a holland labdarúgó pedig a nagyszerű ellentámadás végén közel 11 méterről célzott jól a kapuba (1-0). Már a 9. minutumban egalizálhatott volna a Bayern, de Schweinsteiger 20 méterről elvégzett szabadrúgása középre tartott, így ez könnyű zsákmány volt a svájci Benaglionak. A 14. is a bajorok perce volt, egészen pontosan Lewandowskié, aki az ellenfél büntetőterületén belül igyekezett lőni, ám egy bevetődő védő blokkolni tudott. Újabb pontrúgásnál kellett észen lennie a Wolfsburg kapuvédőjének (23′), aki jól lépett ki Xabi Alonso beívelt labdájára. Alaba is szeretett volna betalálni, de az ő próbálkozásának is útját állta a svájci a 29. minutumban. A Bayern nyomása nem akart szűnni, megszokott módon nagy volt a müncheniek mezőnyfölénye is. Mégis az osztrák gólszerzési kísérletét követő percben már de Bruyne növelte volna csapata előnyét, ám távoli lökete (25 m) mellé szállt. A következő lehetőség ismét a vendégeké volt (32′) – Bernat kapott forintos labdát az ellenfél tizenhatosán belül, lövése viszont nem sikerült igazán jól, a labda középre ment erőtlenül, amit begyűjtött a VfL hálóőre. Ez is igazán veszélyes helyzet volt, viszont a befejezés megint csak nem sikerült. Ezután nem éppen eseménydús percek jöttek, de a félidő hajrájára így is maradt két fontos esemény. A 42. minutumban a gólszerző akart újra eredményes lenni, de a pontos passz ellenére az ötösön belülről hibázta el a befejezést, a labda így a kapu mellé szállt. De nem volt megállás, s Dost duplázni tudott a játékrész véghajrájában! A holland játékos Rodriguez szabadrúgás beívelése után lecsapott a Lewandowski által kifejelt labdára, majd iszonyatosan nagy bombagólt lőtt a tizenhatos előteréből a bal felső sarokba, a játékszerre Neuer pedig mozdulni sem tudott (2-0). Így zárult a félidő, ahogyan kezdetét is vette, Dost szállította a hazaiak góljait, és két találatának időzítésével keretet adott az első játékrésznek. Aligha volt ez kedvükre azonban a vendégeknek, akiknek kinézett a negatív rekord, hiszen egy meccsen sem kaptak még egynél több gólt ebben az idényben.

A fordulás után ott folytatta a Wolfsburg, ahol azt az elsőben abbahagyta, s már az 53. percben három gólosra duzzadt a csapatok közti különbség. A belga Kevin de Bruyne nagyszerű mozdulatsorát láthatta a publikum, s a szóló végén jól döntött a fiatal játékos, amikor lövésre lendítette a lábát, hiszen a játékszer laposan Neuer mellett elgurulva utat talált a kapuba! A gólszerző nagyon szimpatikus módon az elhunyt társnak – aki egyben honfitársa is de Bruyne-nek -, Junior Malandának ajánlotta ezt a gólt (3-0). Feléledni tűnt azonban a Bayern, ugyanis két perccel a Farkasok újabb gólja után Bernat szépített, aki egy szép támadás végén ugyan, de a védelmi megingást kihasználva lőtte a labdát a hazaiak kapujába (3-1). Ez azonban nem ingatta meg a VfL játékosait, s az 57. minutumban Arnold távoli, nagy lökete ment éppen hogy a felső léc fölé. A 72. percben úgy tűnt mégis, hogy jöhet az újabb bajor gól, amikor Robben a tizenhatos vonaláról tüzelt kapura, viszont Benaglio szép mozdulattal útját állta a labdának. Ezután pedig rögtön jött az újabb sokk a vendégek számára, mert de Bruyne is duplázni tudott, ezzel újra 3 gólosra növelve a hazai együttes előnyét. A belga futballista ismét szólója után talált Neuer kapujába. A találat előtt a gólszerző Dantét verte át, majd a bal felsőbe bombázott (4-1). Ennek ellenére még igyekezett a Bayern azért, hogy legalább szorosabbá tegyék a mérkőzést, ám Robben 82. percben a tizenhatoson belül megeresztett lövése középre ment, s Benaglio védeni tudott. A meccs utolsó fontos momentuma is a bajorok egyik játékosának nevéhez fűződik. A perui Claudio Pizarro a 86. minutumban nagy lehetőséget szalasztott el a gólszerzésre – a tizenhatos vonaláról ellőtt labdája egy hajszálnyival a kapu fölé szállt.
A nagy mezőnyfölény ellenére tehetetlen volt a Bayern a wolfsburgi hengerrel szemben. Két játékos tudott duplázni a hazaiak részéről, míg a vendégekre tekintve csak Bernat tudott szépítő találatot szerezni. Neuerék az ezt megelőző 17 forduló során kaptak annyi gólt, mint ezen az estén, így abszolút két vállra fektette a VfL a rivális listavezetőt. A Wolfsburg gólszerzői keretet adtak találatainak, hiszen Dost az első félidő elején és végén is eredményes volt, míg de Bruyne két szóló utáni gólja között 20 perc telt el. A hazaik méltón adóztak Malanda emlékének ezzel a gigantikus győzelemmel.

http://www.dailymotion.com/video/x2g14gy_wolfsburg-vs-bayern-munchen-4-1-all-goals-full-match-highlights_sport

Nagy Dávid