Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új edző érkezhet Stieberékhez – sajtóhír

A német élvonalbeli Hamburger SV csapatához sajtóhírek szerint új szakvezető érkezhet. A Stiebert már alapemberként a soraiban tudó kikötővárosi együttes a kiesés ellen küzd ebben az idényben, de az elmúlt években is hasonló volt a felállás, a csapat mindig pengeélen táncolt, de sikerült bent maradnia az első osztályban.

Tuchel a Mainz után a Hamburger SV-nál folytatná edzői pályafutását? (forrás: bundesliga.de)

A sajtóinformációkkal ellentétben cáfolja a hírt a hamburgi klub is, mi szerint a következő idénytől Thomas Tuchel venné át a csapat irányítását akkor is, ha az együttes a második vonalban folytatja a szereplést. Ezzel szemben a Sky Sports értesülései szerint a 41 éves szakember évente 3,2 millió eurót keresne Hamburgban, korábban pedig a kikötővárosiak részéről a klub elöljárója, Karl Gernandt sem tartotta kizártnak, hogyha kigazdálkodja a klub Tuchel fizetését, akkor megérné a szakvezetőt Hamburgba hívni. Tuchel ezzel szemben a HSV-val egyetemben tagadta, hogy megegyeztek volna az egyesülettel, viszont a Bundesliga csapat a hivatalos twitter oldalán azt elismerte, tárgyalnak az edzővel, ám az új hamburgi edzőnek kikiáltott tréner ezt az információt is tévesnek minősítette. A hamburgi együttessel szóba hozott edző 2009 és 2014 között a Mainz csapatát irányította.
Mindenesetre az tény, a klub hányattatott időszakot él át, melynek vezetőedzői posztjáról három héttel ezelőtt menesztették Josef Zinnbauert, kinek a helyét a klub sportigazgatója, Peter Knäbel vette át. Viszont a jelenlegi tréner is igencsak sajátos elképzeléseket és meglátásokat fogalmaz meg, hiszen az elmúlt időszakban nagyszerűen teljesítő Stiebert a csapat rossz szereplése miatt hibásnak tart, és a legutóbbi Bayer Leverkusen ellen elvesztett 4-0-s meccs félidejében lecserélt. Úgy tűnik tehát olykor, hogy még ami biztos, a HSV-nál az is egyik pillanatról a másikra bizonytalanná válhat, de vélhetően további változásokra van kilátás a klub edzői posztját betöltő személyt illetően. Ami a hétvégi bajnokit illeti, a Hamburgra papíron nehéz mérkőzés vár, amikor ma este a 18:30-kor kezdődő összecsapás alkalmával Stieberékhez a második helyezett VfL Wolfsburg látogat.

Nagy Dávid