Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Öt perc alatt hullott szét a Dunaújváros győzelmi reménye

Helyzetek nélkül, ötgólos mérkőzést hozott a Puskás Akadémia dunaújvárosi vendégjátéka. Egészen a végjátékig a hazaiaknak állt a zászló, de a hármas sípszót követően már pont nélkül hagyhatták el a pályát.

Lényegében az első 15 percben semmi olyan nem történt, ami miatt a kilátogató nézők ne aludtak volna el. Viszont a 18. percben az első valamirevaló helyzetet értékesítette is a hazai csapat: Böőr Zoltán jobbról, 11 méterről centerezett és az érkező Csehi Tamás öt méterről kotorta a hálóba a labdát. A következő helyzet is gólt eredményezett, akkor a 26. percben Lencse Lászlót vágta fel Villám Balázs és a megítélt büntetőt maga a sértett értékesítette. Ha csupán a száraz statisztikákat nézzük, akkor lényegében több helyzet nem is alakult ki a félidő során, talán a 40. percben Eppel Márton fejese okozhatott volna veszélyt, de nem volt véletlen a feltételes mód…

Látványos megmozdulásban és gólokban sem volt hiány / Kép forrása: www.nso.hu

Látványos megmozdulásban és gólokban sem volt hiány / Kép forrása: www.nso.hu

A folytatásban sem változott a játék képe, hiszen helyzetek nélkül érkezett meg az újabb gól. Az 56. percben Kleinheisler László buktatta Nikházi Márkot és a jogos tizenegyest Böőr a jobb alsóba helyezte el. Ezután a szokásos mederben folyt a játék, semmi helyzet, talán az is izgalmasabb lehetett, hogy a nézőtéren kinek fogyott el hamarabb a söre és honnan szerez gyorsan utánpótlást. Egészen a 70. percig kellett várni valami futballra emlékeztető megoldásra, akkor Lencse bombáját hárította bravúrral Nagy Gergely kapus. Ám a 85. percben már ő is tehetetlen volt, hiszen a Felcsút remek napot kifogó csatára a szólója végén 15 méterről lőtte ki a bal felsőt. A góltermelésnek még ekkor sem volt vége, hisz a 90. percben Zsótér Donát kiváló passza után ismét Lencse volt a főszereplő, aki a 16-ról a jobb alsóba tekert. Góljaival csapata hősévé vált, míg a hazai oldalon a végelszámolásnál majd nagyon hiányozhat a hazai csapatnak ez az elvesztegetett három bajnoki pont.

OTP Bank Liga, 24. forduló

Dunaújváros PASE—Puskás Akadémia FC 2—3 (1—1)
G: Csehi (18.), Böőr (57. – tizenegyesből) ill. Lencse (27. – tizenegyesből, 85.; 90)

Acsádi Gergő