Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: A helyzetek már bementek, négy lett a Vidi javára

A Videoton duplázása elmarad, mert hétközben kiestek a Ligakupából a Debrecen által. Így a Pécs elleni bajnokin elért siker valamelyest gyógyírt jelenthetett a fájó vereségre. Ráadásul a győzelem jó futballal is párosult és a sok helyzet most nem maradt kihasználatlanul.

Nem kezdődött túl jól a mérkőzés a Vidi számára, úgy tűnt, hogy még az öltözőben maradtak, hiszen Manjrekar James lövésénél csak Paulo Vinícius tudott hárítani. Majd Branko Pauljevics lépte át a labdát, ami majdnem a kapu bal alsó sarkában kötött ki. Ám a hazaiak magukra találtak és jöttek is a helyzetek: Nemanja Nikolics rúgott luftot öt méterről a kapuval szemben, de öt percre rá mégis a Pécs szerezhette volna meg a vezetést, de Pauljevicset az utolsó utáni pillanatban tudta bravúrral szerelni Stopira a versenyfutásuk végén. A Vidi felemelkedés a 25. percben csúcsosodott ki, akkor Filipe Oliveira bal oldali beadása Gyurcsó Ádám fejét találta meg, aki szépen bólintott a jobb alsóba. A vezetés tudatában már ők diktálták a tempót és az újabb gólra a 37. percig kellett várni: Gyurcsó szépen cselezett a jobb oldalon és a középre gurított labdáját a gólpasszos Oliveira 15-ről lőtte el és a megpattanó lövése gólt eredményezett. A mozgalmas és lényegében jó iramú félidő végén magabiztosan vezetett a Videoton.

Gyurcsóék kiváló mérkőzésen múlták felül a szimpatikusan futballozó Pécset / Kép forrása: www.nso.hu

Gyurcsóék kiváló mérkőzésen múlták felül a szimpatikusan futballozó Pécset / Kép forrása: www.nso.hu

A második játékrész is jó futballt, kellemes tempót és magyar mérkőzésekhez képest sok helyzetet is hozott. A Pécs felzárkózhatott volna, ám Márkvárt Dávid öt méterről, éles szögből nem tudta belőni a kapuba a labdát. A hazaiaknál is akadtak helyzetek, de a kulcspasszok rendre pontatlanul sikeredtek, így a komolyabb ziccerek elkerülték a pécsi kaput, de a veszély folyamatosan fennállt. Viszont a futball egy olyan játék, ahol a sok helyzet előbb vagy utóbb gólt fog eredményezni. Ma sem volt másként, mert a 73. percben Stopira centerezett remekül a bal oldalról és Nikolics nagyszerűen perdített a hosszú sarokba. A vendégek szimpatikusan jöttek előre, tudták, hogy már minden mindegy és Eke Uzoma révén helyzeteik is adódtak, de az újabb gólt ismét a Videoton szerezte. A 80. percben Nikolics az ötös jobb sarkáról fejelte át a hosszúba a labdát, amivel kialakította a végeredményt. A Vidi magabiztosan, a helyzeteket jobban kihasználva hozta a meccset, és a Pécsnek annyi szerencséje volt, hogy a Haladás pápai vendégjátékánál döntetlen született.

OTP Bank Liga, 25. forduló

Videoton FC—PMFC-MATIAS 4—0 (2—0)
G: Gyurcsó (27.), Oliveira (37.), Nikolics (74.; 80.)

Acsádi Gergő