Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Seattle henger és Sporting győzelem – eredmények

Újabb győzelmet aratott a Németh Krisztiánt is foglalkoztató Sporting Kansas, melynek mérkőzését végigjátszotta a magyar légiós, míg az újonc New York megismerte a Seattle erejét, s a parádésan játszó Martins-Dempsey duót. Az MLS-ben a héten nem lesz megállás, hét közben is lesznek meccsek, a programot megtaláljátok a cikkben, ahogyan az összes eredményt, a góllövőlistát és a tabellát is. 

11118038_10152877523133589_9167616316563552746_o

Sporting Kansas – Chicago Fire  1-0 (0-0)
G: 
Nagamura (75.) ill. 
Kiállítás:  ill. Accam (89.)

Három vereséggel kezdte a szezont a Fire, majd három győzelem következett, most azonban ismételten pont nélkül maradt Yallop csapata. A chicagói szurkolók csak bizakodhatnak, hogy a sorminta a következő meccseken nem folytatódik. Németh Krisztián kezdőként kapott helyet, s végig játszotta a mérkőzést, mely kiegyenlített küzdelmet hozott. A mérkőzést a Chicago kezdte jobban, a 13. percben Melia nyúlott meg egy lapos lövésnél, s hárított nagyot. Pár perccel később egy szöglet után újfent a hazaiak kapusa volt rivaldafényben, ám ezúttal is remekül oldotta meg a szituációt, kapuja érintetlen maradt. A 31. percben aztán a védelem közepéből fellépő Ellis rontott ziccert, teljesen üresen kapta a labdát, ám négy méterről képes volt csúnyán fölé bólintani. Másfél perccel később három méterről sem sikerült bevenni a kaput, egy beívelést követően ugyanis a csúsztatás a felsőlécen csattant.

A fordulást követően a hazai csapat, ám Johnosn nagyot hárított, így továbbra is 0-0 állt az eredményjelzőn. A 75. percben atán már nem tudott a labda útjába állni, a harmadik tiszta fejes lehetőséget gólra váltotta a Sporting, pontosabban Nagamura, aki mint később kiderült, győztes gólt jegyzett. Gyorsan jöhetett volna a Fire  válasza, ám Melia a helyén volt. A vége előtt két perccel aztán megfogyatkozott a Fire, Accam kapott pirosat egy hátraütésért. Jelen állás szerint mindkét csapat rájátszást érő helyen tanyázik.

New York City – Seattle Sounders  1-3 (0-1)
G:
 Ballouchy (54.) ill. Martins (23., 66.), Dempsey (66.)
Kiállítás: Siriboe (88.) ill. 

Az újonc New York City is megismerhette a Seattle erejét, David Villa pedig csak a kispadról szállz be a meccsbe, ám nem tudott segíteni csapatán. Bár jól játszott, s több lehetőséget is alakított ki a hazai csapat, a Sounders jobban sáfárkodott helyzeteivel. A Martins-Dempsey duó nagyon ott van…! A gólgyártás a 23. percben kezdődött meg, ekkor a nigériai talált a hálóba Pappa pedig asszisztot jegyzett, ezzel az eredménnyel fordultak a csapatok, s az 54. minutumban még sikerült egalizálni. Ballouchy talált a kapuba, még jó hogy nem előbb történt játékmegszakítás, ugyanis a cserelap már le volt adva, az ünneplés után David Villa érkezett a gólfelelős helyére. Sokáig azonban nem tartott a hazai vigadalom, négy perccel később ismételten Pappa csillogtatta meg tudását, s ezúttal Dempseyt szolgálta ki. Szűk tíz perccel később aztán a gólszerző készített elő ékpárjának, Martins pedig duplázott, melynek tükrében immáron hat gólos, s egyedül vezeti a góllövőlistát. A Seattle idei 13 góljából eddig 11 a csatárduó szerzett.

A hétvége eddigi eredményei:
Houston Dynamo – FC Dallas 1-4
Real Salt Lake – San Jose Earthquakes 1-1
Philadelphia – Toronto FC 0-1
D.C. United – Columbus Crew 2-0
New England – New York Red Bulls 2-1
L. A. Galaxy – Colorado Rapids 1-1
Portland Timbers – Vancouver Whitecaps
 0-0 

A folytatásban:
máj. 6. 02:30 Houston Dynamo – San Jose Earthquakes
máj. 7. 03:30 Real Salt Lake – L. A. Galaxy
máj. 9. 01:00 Orlando City – New England
máj. 9. 04:00 Colorado Rapids – San Jose Earthquakes
máj. 9. 21:00 Chicago Fire – Real Salt Lake
máj. 9. 22:00 Montreal Impact – Portland Timbers (Eurosport 2)
máj. 10. 01:00  Vancouver Whitecaps – Philadelphia
máj. 10. 01:00 D.C. United – Kansas
máj. 10. 01:30  Columbus Crew – Seattle Sounders
máj. 10. 02:30  FC Dallas – L. A. Galaxy
máj. 10. 23:00  Toronto FC – Houston Dynamo 
 (Eurosport)
máj. 11. 01:00  New York Red Bulls – New York City
 (Eurosport)

A góllövőlista élmezőnye:
1.
 Martins (Seattle Sounders)  6 gól
2. 
Kamara (Columbus Crew), Rivero (Vancouver Whitecaps), Barnes (Houston Dynamo), Dempsey (Seattle Sounders) – 5 gól
6.
 Perez (FC Dallas), Altidore (Toronto FC), Castillo (FC Dallas), Wondolowski (San Jose Earthquakes), Giovinco (Toronto FC), G. Torres (Colorado Rapids) – 4 gól
12. 
 Adi (Portland Timbers), Aristeguieta (Philadelphia Union), Kaká (Orlando City), Meram (Colombus Crew), Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Sam (New York Red Bulls), Wright-Phillips (New York Red Bulls), C. Davies (New England Revolution), Gordon (Los Angeles Galaxy) – 3 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:

MLS table 10

Őszi Ádám