Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Megmenekültek Dárdaiék! – Pengeelén a Hamburg!

Ma délután lényegében véget ért a Bundesliga 2014-15-ös idénye. Szerencsére arról számolhatunk be, hogy egyetlen magyaros érdekeltségű klub sem búcsúzott (még?) az élvonaltól. Részletek alább!

www.facebook.com/herthabsc

www.facebook.com/herthabsc

Bundesliga – 34. forduló
Bayern München – Mainz 2-0
Gólszerzők: Lewandowski (25. perc-büntetőből), Schweinsteiger (48.)
Az elvárásoknak megfelelően hozta utolsó meccsét a Bayern, amelynél így végre jöhetett a már hetekkel ezelőtt kiérdemelt sörfürdő. A mainziak búsulhatnak, mert bár ki nem estek, véget ért egy korszak: Thomas Tuchel vezetőedző távozik, hogy a Borussia Dortmund irányítását átvegye.

1. FC Köln – Wolfsburg 2-2
Gólszerzők: Osaka (3. perc), Knoche (61.-öngól), illetve Gustavo (8.), Perisic (15.)
Remek kis meccsen döntetlenezett a két gárda. Bár a remik fájhat a „Farkasok” feje, lévén sok döntetlenjük miatt maradtak el csak a Bayern produktumától.

Mönchengladbach – Augsburg 1-3
Gólszerzők: Raffael (36. perc), illetve Hojbjerg (72.), Matavz (77.), Molders (90+5.)
Kiállítva: Nordtveit (61. perc)
Hiába vezetett a 72. percig a Gladbach, a Bajnokok Ligájában még így főtáblás együttes végül 3-1-re kapitulált a szezon talán legnagyobb pozitív meglepetést keltő csapatával, az Augsburggal szemben. A hazaiak tulajdonképpen már a 61. minutumban kikaptak, amikor a norvég Havard Nordtveit utolsó emberként lerántotta az ellenfél egyik játékosát.

Eintracht Frankfurt – Bayer Leverkusen 2-1
Gólszerzők: Seferovic (4. perc), Madlung (39.), illetve Bellarabi (6.)
A Leverkusennek már a forduló előtt kikövezett volt az útja, lévén se hátrébb, se előrébb nem végezhettek, a negyedik helynél. Persze a győzelem a Frankfurt számára is csak azért bír nagyobbacska jelentőséggel, mert így éppen a felsőházban zárták az idényt.

Borussia Dortmund – Werder Bremen 3-2
Gólszerzők: Kagawa (15. perc), Aubameyang (17.), Mhitarjan (42.), illetve Oztunail (26.), Gebre Selassie (85.)
A forduló rangadójaként harangoztuk be a meccset, amely végül nagyjából hozta is a várt előadást. Ha az Augsburg nem hozta volna el a három pontot Mönchengladbachból, akkor most arról beszélhetnénk, hogy a Dortmund alanyi jogon dolgozta be magát az Európa Ligába. Ám ehelyett erre „csak” német kupa döntője miatt kerül sor. Kérdés, hogy végső győztesként főtáblás lesz-e, vagy vesztes finalistaként (a Wolfsburg alanyai BL-indulása miatt) selejtezni kényszerülnek-e, a sárga-feketék.

Hamburger SV – Schalke 04 2-0
Gólszerzők: Olic (49. perc), Rajkovic (58.)
Bár túlzás lenne azt állítani, hogy a Schalke csapata lefeküdt volna a Hamburgnak, de a gelsenkircheniek nem igazán erőltették meg magukat a győzelem érdekében. Bár talán az lepte meg a vendégeket, hogy a kiesőjelölt hazaiak nem túlságosan törték magukat a győzelemért (ami végül persze összejött nekik). A Hamburg a siker ellenére nem lehet még nyugodt, ugyanis vár rá még egy kemény osztályozós harc, a Bundesliga 2 harmadikja ellen. Amely csapat kiléte holnap fog kiderülni, a Darmstadt-Karlsruhe-Kaiserslautern triumvirátusból.

Hannover 96 – Freiburg 2-1
Gólszerzők: Kiyotake (3. perc), Krmas (84.-öngól), illetve Petersen (90+2.)
A forduló előtt még éppen nem kiesőzónás Freiburggal megtörtént a legrosszabb. A legdélebbi német nagyváros büszkesége így újfent kizuhant az elsőosztályból, az elmúlt tizenöt esztendőben immár harmadik alkalommal.

Paderborn – VfB Stuttgart 1-2
Gólszerzők: Vucinovic (4. perc), illetve Divadi (36.), Ginczek (72.)
Bizony-bizony nagyon szorult a hurok, a Stuttgart nyaka körül, ám a svábok megmenekültek, és a végül utolsó helyen végzett Paderborn elleni győzelmüknek köszönhetően még csak osztályozót sem kell játszaniuk.

eredmények.com

eredmények.com

Balogh József