Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“A BL-döntő csak a kezdet a Juventus számára!”

Andrea Agnelli az olasz bajnok, és kupagyőztes Juventus 39 éves elnöke szerint szebb idők elé néz csapata. A torinói alakulat idei szezonja minden képzeletet felülmúlt, és az elnök bizakodóan tekint az “Öreg Hölgy” jövője felé.

Kép forrása: calcioefinanza.it  Agnelli már a jövő sikereit fürkészi?

Kép forrása: calcioefinanza.it
Agnelli már a jövő sikereit fürkészi?

A Juventus elnöke, Andrea Agnelli szerint ez az év volt a kezdete mindennek, és kár lenne az elvesztett Bajnokok Ligája döntő után temetni csapatát. A 90-es évek meghatározó klubja úgy tűnik visszatért a régi sikerek útjára, bár 2006-ban a “Calciopoli” botrány után erre nem sok esély volt. A Serie B-be visszasorolt legeredményesebb olasz klub talpra állt, és kilenc évvel a megrendítő ütés után a világot szinte letaglózva felemelkedett hamvaiból, és a nemzetközi színtéren is maradandót alkotott. A BL egyenes kieséses szakaszában a francia Monaco, a német Borussia Dortmund, és a spanyol gigász Real Madrid sem tudta megállítani Tévezéket, így a berlini döntő helyszínén felhúzhatták a fekete-fehér lobogót is a Barcelona gránátvörös-kék zászlaja mellé. Mint oly sokszor az életben, ezúttal is az erősebb győzött, a jobb erőkből álló, és a mérkőzés utolsó harmadában megújulni képes katalán sztárcsapat bedarálta ellenfelét. Ennek ellenére szégyenkezésre nincs okuk a torinóiaknak, és ezt a “Zebrák” elnökének szavai is alátámasztják:

“Visszatekintve a Juve történelmére Európában, azt hiszem most mondhatjuk el, hogy visszatértünk oda, ahova valók vagyunk! Ez az a magas szint, ahol ennek a klubnak állni kell. Célomnak tekintem, hogy a csapat továbbra is sikereket érjen el, és mindenhol versenyképesek maradjunk. Szeretném megköszönni Massimiliano Allegrinek, hogy minket választott, és, hogy partner volt céljaink elérésében. Érkezésével átvette a kormányrudat egy történelmi időszakban. A Bajnokok Ligája döntője a mi kiindulópontunk a jövőbe. A Dortmund, és a Real Madrid legyőzése után a Barcelona ellen is megmutattuk, hogy tudunk nyílt sisakkal küzdeni, de a Barcelona jobb volt. Természetesen vegyes érzéseket éltünk át a berlini éjszakában, de fantasztikusan teljesítettek a fiúk, és ez jó előjel a jövőre nézve. De az is nyilvánvaló, ha BL-t akarunk nyerni, és csakis ez lehet a célunk, akkor a Juventusnak a saját játékára kell koncentrálnia. Jelentem, újra itt vagyunk!”

A Juventus egy keserű rekordot is felállított a szombati vereségével. Hat vereségével listavezető az elvesztett Bajnokok Ligája (régen Bajnokcsapatok Európa Kupája) döntők tekintetében. Mögötte öt elvesztett döntővel a német Bayern München, és a portugál Benfica áll. Ha minden Agnelli elnök tervei szerint alakul, akkor sikerül a csapatot egyben tartani, és jövőre néhány minőségi igazolással újra nekifutnak a legmagasabb csúcsoknak.

Demmel László