Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi váltott, megérte!

Nem rég, még Messi karrierjének végét kezdték el emlegetni. Azt mondták ennyi volt benne. Megsérült és ennyi volt, nincs tovább. Ugye, milyen távolinak tűnik? Azóta aztán többször is bizonyított, ennek hátterében egy Giulian Poser nevű úriember áll.

Messi, Totti

A történet sok évvel ezelőtt kezdődött. Messi nem adott a profizmusra, hanem – sok társával együtt – azt ette, ami neki jólesett. Ez legtöbbször azt jelentette, hogy pizzázott, vagy egyéb nehéz étellel tömte magát.

Pep Guardiola volt az első, aki ezt észlelve lépéseket tett. Közös reggeliket és ebédeket iktatott be a csapat programjába, ezek alkalmával pedig szakavatott emberek állították össze a menüt. Eleinte Dr. Ramon Segura, a csapat orvosa, majd a diatetikus Esteban Gorostiaga javasolták az ételeket.

Ez így mind rendben is volt, aztán Guardiola egyszer csak eltűnt a csapat mellől és utána már senki sem foglalkozott ezzel a problémával. Martino és Vilanova is hanyagolta ezeket a reggeliket, Messi pedig visszaszokott a pizzára.

Ez akkor lett igazán  nagy teher, amikor amikor bekövetkeztek a már említett sérülések. Messi heteken, hónapokon át szenvedett ezekkel és mivel nem játszott, kisebb pocakot is növesztett.

Ekkor következett el a váltás ideje! Silvia Tremoleda, egy specialista rakott össze neki egy szigorú diétát, ami segített neki a vb előtti felkészülésben.

A torna után aztán Messi időpontot kért Giulian Posertől, akit Martin Demichelis ajánlott be neki. Poser egy Treviso melletti kis településen éldegél Olaszországban, és innen segíti a Barca klasszisának munkáját.

Az átalakított étrend aztán meghozta a hatását: Messi gyorsan leadott négy kilót, ami a gólok számában és a játék minőségén is megérződött a későbbiekben.

A pizzát olyan ételekre cserélte, mint például a hal, vagy a zöldségek, az eredmény pedig meggyőző. Elég csak ránézni a Gamper Kupa után készített képére. Totti mellett már feszít, a pocaknak már nyoma sincs.

Baranyai Balázs