Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Majdnem csodát tett a Watford az Everton ellen!

Megkezdődött végre a Premier League 2015/16-os idénye, és a délutáni négymeccses dömpingben összesen tizenöt góllal örvendeztették meg a szurkolókat a csapatok. 

Kép forrása: skysports.com  Ighalo góljával szerzett pontot a Watford az Everton otthonában

Kép forrása: skysports.com
Ighalo góljával szerzett pontot a Watford az Everton otthonában

Everton – Watford 2-2 (0-1)
Liverpool, Goodison Park. Vezette: Mike Jones.
Everton: Howard – Coleman, Jagielka, Stones, Galloway (Kone 63.) – McCarthy, Barry – Mirallas (Oviedo 77.), Cleverley, Barkley – Lukaku (Naismith 90+1.).
Watford: Gomes – Nyom, Prödl, Cathcart, Holebas – Anya, Capoue, Behrami (Watson 79.), Layun (Paredes 59.) – Jurado (Ighalo 74.) – Deeney.
Gólszerzők: Barkley (76.),Kone (86.) ill. Layun (14.), Ighalo (83.)
Sárga lap: Coleman (54.) ill. Deeney (42.), Holebas (66.)

Az újonc számára nagy lehetőség volt a tavalyi év nagy csalódását okozó Everton otthonában pályára lépni, jó eséllyel szerezhettek meglepetést a sárga mezesek Lukakuék otthonában. És ez majdnem össze is jött. Már a mérkőzést is jobban kezdték a vendégek, és Layun góljával meg i sszerezték a vezetést, amit félidőig meg is tartottak, lévén, hogy az Everton elég súlytalan volt az első 45 percben. A második félidőben beleerősítettek a hazaiak, és ugyan jó ideig komoly helyzetük nem adódott, egy távoli lövéssel Barkley kiegyenlített. Majd jött a formás végjáték: az egyenlítés után hat perccel újra előnybe került a Watford, de a kékek nem adták fel, és egy Lukaku-Koné összjáték után utóbbi lövésével megmentett egy pontot az Everton.

Leicester City – Sunderland 4-2 (3-0)
Leicester, King Power Stadium. Vezette: Lee Mason.
Leicester: Schmeichel – De Laet (Benalouane 75.), Huth, Morgan, Schlupp – Albrighton, Drinkwater, King, Mahrez (Fuchs 77.) – Okazaki, Vardy (Kante 82.).
Sunderland: Pantilimon – Jones (Matthews 54.), Kaboul, Coates, van Aanholt – Johnson, Rodwell, Cattermole (Fletcher 30.), Larsson, Lens – Defoe.
Gólszerzők: Vardy (11.), Mahrez (18., 25. – büntetőből), Albrighton (66.) ill. Defoe (60.), Fletcher (71.)
Sárga lap: Vardy (49.) ill. Rodwell (17.), Jones (42.), Kaboul (73.), Coates (85.)

A Leicester City tavaly éppen csak kiharcolta a PL tagságát, és idén már új menedzserrel, az olasz Claudio Ranierivel vágnak neki a topligának. Kezdetnek a nem túl nehéz ellenfélnek tűnő Sunderlandet fogadták a „Rókák”, és igen jól kezdték az évet a kék-fehérek. Már a 25. percben három góllal vezettek a hazaiak, és úgy tűnt a félidőben, hogy nem lesz itt semmi gond. Nem is lett végül: ugyan tíz perc alatt kétszer is betaláltak a vendégek, de a kettő között egy hazai gól is becsúszott, így nem kellett komolyan aggódnia Ranierinek a bemutatkozása napján, a Leicester simán hozta az első bajnokiját.

Bournemouth – Aston Villa 0-1 (0-0)
Bournemouth, Goldslands Stadium. Vezette: Mark Clatenburg.
Bournemouth: Boruc – Francis, Elphick, Cook, Daniels, Ritchie – Gosling (O’Kane 84.), Surman, Pugh (Gradel 69.) – King (Kermorgant 53.), Wilson.
Aston Villa: Guzan – Bacuna, Richards, Clark, Amavi – Veretout (Sanchez 71.), Gueye, Westwood – Sinclair (Richardson 78.), J.Ayew (Gestede 72.), Agbonlahor.
Gólszerzők: – ill.  Gestede (72.)
Sárga lap: King (24.), Cook (42.), Gosling (80.) ill. Clark (45+1.), Gueye (75.), Westwood (90+2.)

Az abszolút újonc Bournemouth szeretett volna a tavalyi évben csúnyán leszereplő Aston Villa ellen győzelemmel bemutatkozni a Premier League-ben, és igen jól kezdték a mérkőzést a piros-fehérek. Az első félidőben egyértelmű fölényben voltak a hazaiak, de hiába a több próbálkozás, nem sikerült megtörniük ellenfelük védelmét, és az újoncok legnagyobb csapdájába estek a 72. percben. Egyre jobban kitámadtak a Villa védelme ellen, és ezt egy góllal „hálálta” meg a vendégcsapat, amivel meg is szerezték a három pontot, és győzelemmel kezdték az évet, míg a Bournemouth ha továbbra is tudja tartani ezt a formát, akkor még sok borsot törhet a PL csapatainak orra alá.

Norwich City – Crystal Palace 1-3 (0-1)
Norwich, Carrow Road. Vezette: Simon Hooper.
Norwich: Ruddy – Whittaker, Martin, Bassong, Brady – Howson, Johnson, Tettey (Redmond 54.), Hoolahan, Dorrans (Hooper 80.) – Grabban (Jerome 54.).
Crystal Palace: McCarthy – Souare, Delaney, Dann, Ward – Zaha (Bolasie 72.), McArthur, Cabaye, Mutch (Jedinak 73.) – Puncheon – Murray (Wickham 82.).
Gólszerzők: Redmond (69.) ill. Zaha (39.), Delaney (49.), Cabaye (90+4.)
Sárga lap: Tettey (23.)

Az újonc Norwich hazai pályán kezdhette meg az új idényt a Premier League-ben, és kezdetnek a Crystal Palace ellen kellett bizonyítaniuk erejüket. A Palace már tavaly is képes volt meglepetést okozni, így nem voltak könnyű helyzetben a hazaiak, főleg nem a félidő végére, amikor is Wilfried Zaha góljával megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Ezt a második félidő elején megtoldotta Delaney góljával a Palace, de a második félidő közepére megszerezte első gólját is a Norwich a PL-ben, Redmond révén. A hazaiak ezután mindent megtettek, kissé ki is támadtak, és ennek eredményeként Cabaye büntetett a ráadásban, így a Crystal Palace győzelemmel kezdte az idényt.

Demmel László