Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: A Barcáé a nap rangadója – beharangozó

A szezon eddigi talán legütősebb szombati kínálatával fogad minket a spanyol labdarúgó bajnokság, ahol az összes nagyágyú képviselteti magát a 14. fordulóban.

La-Liga-2015-16

Szombaton kezdésképp a szörnyű passzban lévő Real Madrid próbálhatja meg kicsit kárpótolni magát a hétközi eseményekért – kizárták a Királyiakat a Spanyol Kupából, mert jogosulatlanul szerepeltették Cheryshevet. Nem lesz nehéz dolguk, hiszen a kupában vereséget szenvedő Getafe lesz az ellenfelük, amely ráadásul csak a 13. helyen áll a bajnokságban – sajnos nagyon úgy tűnik, hogy Megyeri Balázs nélkül fognak felállni. A városi rivális Atletico Madrid szintén egy kötelező győzelem elé néz, ám ez nem lesz valami könnyű feladat számukra. A Granada – főleg hazai pályán – nagyon szívós tud lenni, az Atleti viszont kitűnő formában van: utoljára szeptember 30-án kaptak ki a Benficától, most pedig másodikok a tabellán. A forduló rangadóját egyértelműen a Valencia és a Barcelona vívja. Nehéz lenne úgy számolgatni, hogy ne a vendégek legyenek az esélyesek. A Barca az elmúlt hetekben lehengerlő formát mutat, ellenben Valenciában túl vannak egy edzőbuktatáson – ez lesz a frissen kinevezett Gary Neville első bevetése a csapat edzőjeként. Szintén rangadó várható késő este is: az 5. Depor a 10. Sevillát fogadja, vagyis nem lesz egy könnyű szülés az a derbi. Papíron a vendégeknek kéne az esélyesebbeknek lenniük, de valamiért nagyon meg idén a Depor – a kérdés csak az, hogy meddig. Velük párhuzamosan a Betis készül borsot törni a 4. helyen álló Celta orra alá. A galíciaiak nagyon hullámzó formában vannak mostanában, a Betis pedig vendéglátóként nagyon kellemetlen tud lenni – ember legyen a talpán,aki megmondja, mi lesz ennek a vége.

 Vasárnap délben az edzőváltáson áteső Sociedad próbálhat majd meg újjáéledni, az Eibarral szemben. A hazaiak legutóbb a Barcától kaptak ki, a hét közben pedig szintén vereséget szenvedtek – ahogy az Eibar is. A másik baszk alakulat pedig a másik nagytól, a Real Madridtól kapott ki egy hete – most egymás ellen lehet bizonyítani. A teljesen kiszámíthatatlan Villarreal a Rayo ellen játszik, ami szintén egy érdekes párosításnak tűnik. A Villarreal már négy meccs óta nyeretlen, így lassan illene már behúzniuk egy újabb sikert – a Rayo viszont egy nagyon szívós csapat. Ha formába lendülnek, nagyon nehéz ellenük. Estére a Bilbao-Malaga párosítás marad – szokás szerint a Bilbao játszik vasárnap este. A baszkoknál Aduriz kirobbanó formában, mellette pedig ott lehet egy Inaki Williams is aki szintén csodálatos dolgokra képes – nem úgy, mint a Malaga. Érthetetlen, de messze a Malaga szerzi a legkevesebb gólt a bajnokságban és a csapat jelenleg kieső helyen áll – nyerniük kell.

Hétfőn zárul a forduló, mégpedig egy alsóházi rangadóval. Mondjuk az Espanyol szurkolói kikérnék maguknak ezt a jelzőt – a katalánok leginkább a középmezőnyhöz köthetők, ám előrelépésnek a részükről most sincs sok jele. Az elmúlt két meccsen javuló formát mutattak – az utolsó Levante ellen tovább folytathatják ezt a szériát.

Szombat
16:00 Real Madrid – Getafe (Sport 2)
18:15 Granada – Atletico Madrid (Sport 2)
20:30 Valencia – Barcelona (Sport 2)
22:00 Deportivo La Coruna – Sevilla
22:05 Real Betis – Celta Vigo

Vasárnap
12:00 Real Sociedad – Eibar (Sport 2)
16:00 Villarreal – Rayo Vallecano (Sport 2)
18:15 Sporting Gijon – Las Palmas
20:30 Athletic Bilbao – Malaga

Hétfő
20:30 Espanyol – Levante (Sport 1)

Baranyai Balázs