Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Egy félidő alatt végezték ki a listavezetőt!

Az angol bajnokság tabelláját vezető Manchester City együttese a számára általában nem túl sok gondot okozó Stoke City látogatott. A „Fazekasok” történetük során mindössze egyetlen alkalommal voltak képesek saját pályájukon legyűrni a „Kékeket”.

stokeVScity001 www.facebookcom

Premier League – 15. forduló
Stoke City – Manchester City
Érdekesség, hogy az imént említett egyetlen Stoke siker egy olyan alkalommal született, amikor a manchesteriek kispadján az a Mark Hughes ült, aki manapság már a sokat kritizált kiscsapat mestere.
Bizony, az elmúlt években sokat szapulta a szakma Stoke-ot, amely általában valóban favágó futballt mutatott be.
De nem úgy ma! A hazaiak ugyanis már az első félidőben lehengerelték mind a saját publikumukat, mind a vendég csapatot ötletes, céltudatos játékukkal. A City titánjai Bojan Krkic, Ibrahim Afellay, Xhedran Shaqiri és Marko Arnautovic tehetségének köszönhetően már az első félidőben döntésre vitték a három pont sorsát. Utóbbi ráadásul duplájával szinte egymaga verte meg a tartalékos és ezer sebből vérző Pellegrini-gárdát, még ha ez erős sarkítás is.
Győzelmével a Stoke egyelőre felugrott a 9. helyre, míg a forduló végére a Manchester City akár a negyedik helyre is visszacsúszhat.
Végeredmény: 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Arnautovic (7., 15. perc)

Balogh József