Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Pakson gálázott a Fradi

Nem kellett nagyon megerőltetnie magát Pakson a Ferencvárosnak, amely magabiztos futballal fektette két vállra a hazaiakat.

39238

Váratlan volt Csertői Aurél húzása, hogy a védelmet teljesen átalakította, persze ennek oka is volt, hiszen Kulcsár Dávid és Lenzsér Bence is eltiltását töltötte, emiatt Kelemen Dávid és Vági András került be a védelembe. A másik oldalon Ramírez eltiltása miatt kellett változtatnia Thomas Dollnak. A szezonban először kezdett balbekkéknt Leandro, aki végig koncentráltan, a támadásokat is segítve futballozott. Habár jobban kezdett a Paks, a Fradi fokozatosan vette át a kezdeményezést, s a félidő felénél Lamah védhetetlen gólt lőtt a debütáló Székely György kapujába. A kapott gól nem fogta meg a Paksot, sőt, kisebb lehetőségek a tolnaiak előtt is adódtak, de nem tudtak élni ezekkel, és ahogy lenni szokott, a félidő hajrájában a vendégek el is dönthették volna a három pontot, ha nincs a jól védő Székely György. A szünet után a Paks kezdett helyzettel, de az ex-ferencvárosi Bartha mellé lőtt, a másik kapu előtt viszont Böde labdáját Sesták nem hibázta el, így végleg eldőlt a találkozó, hát még akkor, amikor negyedórával a vége előtt a sorozatban nyolc bajnokin gólképtelen Böde Dániel 28 méteres bombagóllal törte meg 854 perces gólcsendjét, újra két gólra növelve a Diagne-nyal szembeni előnyét. Sőt, hogy ne legyen könnyű dolga Csertői Aurélnak, a végére teljesen szétesett a Paks, amely három perc alatt újabb két gólt szedett be, így a Ferencváros ebben a szezonban először lőtt úgy öt gólt, hogy egyet sem kapott. Előbb a csereként beálló Busai mattolta Székelyt, majd Varga Roland lőtt tizenkettőről a hálóba. A Fradi ilyen különbséggel is megérdemelten nyert, és immár tizenkilenc pontos előnnyel vezet, így aztán lassan-lassan készíthetik a pezsgőt az Üllői úton.

Paks – Ferencváros 0-5 (0-1)
Paks, 4113 néző, vezette: Szabó Zsolt
Paks: Székely Gy. – Vági A., Kelemen D., Gévay, Báló – Papp K.,              Bertus – Bartha, Kecskés (Hahn, 65.), Koltai (Bajner, 65.) – Balázs Zs. (Kiss T., 78.)
Ferencváros: Dibusz D. – Dilaver, Nalepa, Pintér Á. (Busai, 76.), Leandro – Nagy Á., Gera – Sesták (Varga R., 83.), Radó, Lamah (Cukic, 69.) – Böde
g.: Lamah (22.), Sesták (56.), Böde (75.), Busai (88.), Varga R. (90.)
s.: Kecskés (35.), Papp K. (51.), Báló (59.), Bajner (77.) ill.: Gera (53.)Lamah (63.), Dilaver (77.)
kiállítva:

(fotó: fradi.hu)

Gavalovits Sándor