Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Nem zörrent meg a háló Mainzban.

Nem bírt egymással a Mainz és a Vfb Stuttgart. A hazaiaknak a tét az európai kupaszereplést érő helyre történő előrelépés, míg a Stuttgart kiesés elől menekül.

12376735_10154340598764325_6404595161218986951_n

Mainz – Vfb Stuttgart 0:0

A Coface Arénában, Mainzban 29,000 ember gyűlt össze, hogy élőben láthassa a Stuttgart elleni mérkőzést. Az előző találkozásukkor a vendégek, akkor hazai pályán sima, 2 gólos győzelmet arattak a Mainziak fölött, így ideje volt törleszteni a számlát.

  1. Félidő

Az első játékrészben az első komolyabb helyzetre elég sokat kellett várni. A 26. percben a stuttgarti Rupp küldte a tizenhatoson belülről kapura a labdát, azonban a portás könnyedén hárítani tudta a próbálkozást. A 32. percben mindenki felugrott a vendégszektorban a helyéről. Timo Werner talált a hazaiak kapujába, azonban a játékvezető érvénytelenítette a gólt. A 37. percben pár centin múlt a stuttgarti előny. Rupp a jobb kapufát találta el, és a labda nem a gólvonal mögé, hanem kifelé pörgött.

  1. Félidő

Az 58. percben a mainzi Muto ordító helyzetet hagy ki. Az ötösön belülről katasztrofálisan találja el a labdát, így Tyton könnyedén tudja hárítani a próbálkozást. A meccs utolsó helyzete Blasis nevéhez köthető. A hazaiak játékosa is próbálkozott, azonban ma a stuttgarti portás lezárta a gólvonalat. A hármas sípszó után pontosztozkodás lett a vége. Ezzel az egy ponttal a Mainz fellépett az Európa Liga selejtezőt érő helyre. A Stuttgart továbbra is kieső helyen áll.

kép: Stuttgart Facebook

Nagy Gábor