Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Laporte tisztázná a jövőjével kapcsolatos pletykákat

A spanyol sajtó szerint a Barcelona lesz a következő klubja a fiatal francia védőnek, de az érintett cáfol – vagy mégsem? Laporte nyilatkozata.

Kép: athletic.elcorreo.com

Kép: athletic.elcorreo.com

Aymeric Laporte az egyik legtehetségesebb középhátvéd és óriási jövő előtt áll – ebben szinte minden szakértő egyetért. Már nagyon korán komoly tapasztalatra tett szert a spanyol bajnokságban a Bilbao játékosaként, ma pedig már a csapat egyik húzóembere.

Nem rég egy fura botrány középpontjába került: végigjárta a francia utánpótlás válogatottakat, de a felnőtt keretbe még nem kapott meghívót. Fájdalmának a twitteren adott hangot, Del Bosque pedig jelezte: szívesen látná a spanyol válogatottban a baszk felmenőkkel is rendelkező futballistát.

Az ügy nem oldódott meg, ahogy a klubjában sem teljesen egyértelmű a szituáció. A spanyol lapok már több nagy csapattal, többek között a Real Madriddal, vagy a Barcelonával is összeboronálták, de ő maradt a Bilbaónál.

Az elmúlt napokban felerősödtek a pletykák, miszerint ő a Barcelonához kerülhet – reagált is a témára: “A Barca a világ egyik legfontosabb klubja, de ha ajánlatot tennének értem, visszautasítanám” – mondta Laporte.

A 21 éves játékos aztán az AS-nek adott nyilatkozatában viszont ezt cáfolta: “Soha nem mondtam ilyet, ami a médiában megjelent. Én csak annyit mondtam, hogy egy döntés meghozatalához először is szükség van egy ajánlatra, és azon lehet gondolkodni. De ezen először is a klubnak kell dűlőre jutnia.”