Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MTK: Thiam az USA-ba igazolt – hivatalos

Egy újabb kiváló középpályásnak sikerült Magyarországról nívósabb bajnokságba szerződnie. Már hetek óta kész tényként kezelte a sajtó, hogy Thiam a Chicago Fire együttesénél folytatja, de a szerződés, csak a mai napon lett hivatalos.

www.mtkbudapest.hu

www.mtkbudapest.hu

Pletykákkal mi nem akartunk foglalkozni, ezért nem is írtunk nap, mint nap a szenegáli középpályás esetleges átigazolásáról. Amikor felröppent a hír, hogy Thiam az USA – ba szerződhet, egyezettünk az MTK sajtóosztályával, ahol azt a felvilágosítást kaptuk, amíg nem hivatalos az átigazolás, nem szeretnék kommentálni.

A mai napon viszont már tény, a 2012 óta Magyarországon játszó középpályás elhagyja hazánkat, s aláírt az MLS-ben szereplő Chicago Fire együtteséhez. Thiamot fél évre veszi kölcsön az amerikai csapat, opciós vételi lehetőséggel. Khaly Iyane Thiam  a Kaposvár csapatánál kezdte magyarországi pályafutását, ahol is 2012 októberében a Siófok elleni utolsó 3 percre szállt be a játékba. Prukner László látta meg benne a fantáziát, mint korábban is oly sok tehetségben. 2 évig játszott Kaposváron, 25 NB I -es meccsen 4 gólt szerzett. Miután a somogyi együttes kiesett az élvonalból, Thiam az MTK játékosa lett. 2 év alatt 47 meccsen 3 gól a termése. Védekező középpályásként vették számításba.

Endrődi Dávid