Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Eb-keret: Bese Barnabás

2016.06.14. a nap amire már az egész ország vár, Magyarország 44 év után újra az Eb-n szerepel. A következő napokban bemutatjuk azon játékosokat, akik hazánkat képviselik ezen tornán. Minden este 8 órakor, egy újabb játékost igyekszünk jobban megismertetni a veletek.

A válogatott Eb – kerete:

Kapusok:
Gulácsi Péter, Dibusz Dénes

védők:
Kádár Tamás, Guzmics Richárd, Lang Ádám, Fiola Attila
Pintér Ádám, Juhász Roland, Korhut Mihály

középpályások:
Kleinheisler László,

Bese Barnabás

Már végleges a válogatott kerete, így nagy rizikót nem vállalunk a továbbiakban a játékosok bemutatásával. Előbb azon játékosokat vesszük számba, akik úgymond kevésbé számítanak a szurkolók kedvencének. A mai hősünk óriási meglepetésre került be az utazók közé, hiszen még válogatottsággal sem rendelkezik. Ennek ellenére, ő lesz a keretben az egyetlen igazi jobbhátvéd. Posztján Fiola Attila lesz az elsőszámú játékos, de ő inkább középső védő, de nagyon hasznosan játszik jobboldalt.

Bese - MTK - 24.HU(24.hu)

1994.05.06-án született a Csep-Gól és a Ferencváros után az MTK utánpótlásában nevelkedett. 2012 májusában az akkor NB II-ben szereplő kék – fehérek a Szigetszentmiklóssal játszottak, ő pedig bemutatkozhatott a csapatban. Addigra már megnyerték a másodosztályú bajnokságot, így az utolsó meccseken ifisták játszottak. Közülük többen befutottak, többük pedig azóta se mutatkozott be az NB I-ben. Rákövetkező héten a Győr II elleni bajnokin is játszhatott. A 2012/13-as szezon a rutinszerzésről szólt, akkoriban még csatárként csereként állt be 10 percekre. Összesen 12 élvonalbeli mérkőzés állt a neve mellett, első NB I-es szezonja után. 2013/14 21 meccsen 4 gól a bajnokságban, tehát még több szerepet kapott Garami Józseftől. A következő bajnokságban óriási változás következett be életében. A csatár egyszer csak az MTK védelmének jobb oldalán találta magát. Kiváló teljesítményének köszönhetően, nyáron az addigi jobbhátvédet Nagy Tibort el is engedték Újpestre. Az idei szezonba az összes bajnokin pályára lépett, ezeken 1 gólt szerzett.

Bese -valogatott sport365.hu(sport365.hu)

Válogatottban végigjárt a szamárlétrát, U17 1,  U18 4/1,  u19 2, U20 1 U21 12/2 meccsen lépett pályára. Nem éppen rá építették a nemzeti válogatottakat. Az U21-nél mondhatja már el, hogy már sűrűbben játszhatott. Igaz addigra már a védelemben játszott. Anno nehezen akart csatárként a védelembe játszani, de Garami József elmondta neki, ő bizony válogatott védőt fog faragni belőle. Nem volt soha az a góllövő csatár, hisz utánpótláskora óta összesen 231 hivatalos meccsen játszott, ezeken 73 találatot jegyzett. Két gólgazdagabb szezonja volt, amikor is átlépte a 10 találatot, az a 2010/11-es U17 -es bajnokságban 11, míg a 2011/12-es U19-es pontvadászatban 18.

Ugye felnőtt válogatottságait, emlékezetesebb mérkőzéseit, nem tudjuk bemutatni. De arról, hogy ez legközelebb ne így legyen, ő tehet majd. Egy biztos tehetséges, hátvédként megvan ahhoz a tudása, gyorsasága, hogy a világbajnoki selejtezőkön meghatározó játékosa legyen a válogatottnak. Az Eb-n igazából kiegészítő játékosnak viszi Storck kapitánya, csak abban az esetben fogja bevetni, ha Fiolával valami történik.

bese_barnabas_mtk(mtkbudapest.hu)

Bese Barnabás
Klub: MTK
Válogatottság: -/ –

Endrődi Dávid