Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2016: Bemutatjuk a magyar válogatottat! – F csoport

Végre eljutottunk hazánk válogatottjának bemutatásához is, akik a harmadik kalapban voltak a sorsoláskor. Hosszú évek után jutottunk ki világversenyre, amit már mindenki nagyon várt. A csoportban a harmadik helyet értük el, és az osztályozón gyönyörű játékkal ejtettük ki a norvégokat. A keret már kész, túl vagyunk a felkészüléseken is, most már mindenki június 14-ét várja.

MagyarNorveg3NAB

A magyarok 23 fős kerete mezszámokkal:

KAPUSOK: 1 Király Gábor (Haladás), 12 Dibusz Dénes (Ferencváros), 22 Gulácsi Péter (RB Leipzig)

VÉDŐK: 21 Bese Barnabás (MTK), 5 Fiola Attila (Puskás Akadémia), 20 Guzmics Richárd (Wisla Kraków) 23 Juhász Roland (Videoton), 4 Kádár Tamás (Lech Poznan), 3 Korhut Mihály (DVSC-Teva), 2 Lang Ádám (Videoton)

KÖZÉPPÁLYÁSOK: 6 Elek Ákos (DVTK), 10 Gera Zoltán (Ferencváros), 15 Kleinheisler László(Werder Bremen), 14 Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), 8 Nagy Ádám (Ferencváros), 16 Pintér Ádám (Ferencváros), 18 Stieber Zoltán (Nürnberg)

TÁMADÓK: 13 Böde Dániel (Ferencváros), 7 Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), 11 Németh Krisztián (al-Garafa), 17 Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), 19 Priskin Tamás (Slovan Bratislava), 9  Szalai Ádám (Hannover)

Szövetségi kapitány: Bernd Storck

Kimaradók a magyar keretből

Bernd Storck a bő keretből végül hat játékost hagyott ki: Megyeri Balázst (Getafe), Gyurcsó Ádámot (Pogon Szczecin), Kocsis Gergőt (Puskás Akadémia), Korcsmár Zsoltot (Vasas), Sallai Rolandot (Puskás Akadémia) és Vida Mátét (Vasas). A szövetségi kapitány elmondta, hogy mindenkinek köszöni a munkáját, de mivel csak 23 embert tud magával vinni, meg kellett hozni a ezt a nehéz döntést.  Közülük talán  csak Korcsmár maradt ki sérülés miatt a keretből. Egy másik meglepetés lehet Bogdán Ádám (Liverpool) kihagyása, de kapus fronton erő a keretünk, így Storcknak meg kellett hozni ezt a döntést.

A magyar keret

Portások: A válogatott első számú kapusa Király Gábor lesz, aki rekordot fog beállítani a pályára lépésével. Ő lesz minden idők legidősebb Eb résztvevője a maga 40 évével. Mellette két fiatal kapusra várhat szerep.

Hátvédek: Egy újonc is bekerült a keretbe, Bese Barnabás személyében. Emellett Storck bizalmat szavazott a szintén fiatal Lang Ádámnak. Mellettük ott lesz a nagy tapasztalattal bíró Juhász Roland is, de minden bizonnyal a kezdőben a lengyeleknél szolgáló Guzmics Richárd és Kádár Tamás lesz.

Középpálya: Itt Nagy Ádám a fiatal újonc, habár ő már részt vett néhány válogatott meccsen. Sokan fogják figyelni a fiút, aki az egyik legveszélyesebb játékos lehet a magyar középpályán, ahogyan Storck nagy felfedezettje, Kleinheiser László is. Mellőlük természetesen nem hiányozhat a jó öreg Gera Zoltán sem.

Támadók: Csapatkapitányunk, Dzsudzsák Balázs mellett helyett kapott a rajongók egyik kedvence Böde Dániel is, aki remélhetőleg okoz majd meglepetést a tornán. Storck nem hagyta otthon a sokat kritizált Szalai Ádámot sem. Mellettük ott lesz még a fantasztikus szezont futó Nikolics Nemanja is, és Németh Krisztián is, akinek neve ismerősen csenghet külföldön.

A magyar válogatott meccsei:
2016. június 14. 18:00 – MAGYARORSZÁG –  Ausztria 
(Bordeaux, Matmut Atlantique)
2016. június 18. 18:00 – MAGYARORSZÁG – Izland (Marseille, Stade Vélodrome)
2016. június 22. 18:00 – MAGYARORSZÁG– Portugália (Lyon, Stade des Lumières)
Nyolcaddöntő: ???

Magyarország az Európa-bajnokságon

A magyar csapat 44 év után jutott ki az Európa-bajnokságra és csak két tornán vettünk részt. 1964-ben bronzérmesek lettünk, ahol Dániát győztük le, és 1972-ben, ahol  a bronzmérkőzésen a belgáktól kaptunk ki, így negyedikek lettünk.

23-Hongrie